Laatste nieuws

Ander voer

  • 4-11-2018

Hier na jaren de keus gemaakt voor een ander zak voer. Niet omdat het "oude" zak voer niet voldeed, dat zeker niet. In tegendeel misschien zelfs wel. Maar wel omdat het nogal een gedoe is om er aan te komen en ook omdat het nogal een prijzige zak voer is. Daar komt bij dat je verrekt goed op je hoede moet zijn hoe er mee om te gaan.

De Matador mengeling is wat mij betreft een mengeling om door een ringetje te halen. Eigenlijk zou je nooit iets anders moeten willen maar dan moet je wel goed op scherp staan en wel de goede keuzes maken. En natuurlijk moet je er ook makkelijk aan kunnen komen. Nu helaas het distributiecentrum niet meer in Staphorst zit is dat toch allemaal wat stroever en dat is frustrerend.

Dus nu de overstap naar een bijna "all in one" mengeling van Peter Theunis. De bekende blauwe zak, inmiddels in alle dierenspeciaalzaken verkrijgbaar nu de firma Wielink het ook in hun assortiment hebben opgenomen en dat is ideaal. Bijkomstig voordeel is toch ook zeker de prijs. Dat scheelt een hele grote stevige slok op een borrel zullen we maar zeggen.

En de kwaliteit? Ja moeilijk in te schatten. Het zal zeker goed genoeg zijn want er zijn handen vol liefhebbers waarvan hun duiven er knetterhard op vliegen. Maar daar hebben we natuurlijk wel gelijk het punt te pakken het zijn ook stuk voor stuk topmelkers. En hoe was het ook al weer? Topmelkers kunnen het ook winnen op kippenvoer wordt er wel eens gezegd. Nu is dat natuurlijk enigszins overdreven maar toch.

Ben wel van mening dat we de voeding wel heel erg onderschatten. De toppers zullen zeggen flauwekul maar dat is dan ook weer te kort door de bocht volgens mij. Kijk naar onze sporthelden in het land, de wielrenners, de atleten, de schaatsers, de zwemmers..........ja echt niet op boerenkool stampot hoor, ondanks dat dat prima eten is! En vroeger op appelgebak bergopwaarts met de fiets maar nu op een uitgebalanceerde en zeker weteschappelijk samengestelde voeding. Dat moet ook , dat is zelfs heel erg logisch. We weten immers zoveel meer over voedingswaarden, vetten, koolhydraten, snelle suikers, langzame suikers, spieropslag enzovoort enzovoort.

Zo kan er in de duivensport ook nog veel gewonnen worden. Deels is het er al wel maar het moet wel bijna je hobby zijn om dat allemaal op een correcte wijze toe te kunnen passen. De grote voerleveranciers springen er wel op in maar maken het allemaal ook nogal ingewikkeld.

We roepen wel eens, sterker nog we kunnen het zien op de uitslagen, dat duivensport seconden werk aan het worden is. SECONDEN werk beste mensen, wat denkt u zou een juiste voeding op het juiste moment niet kunnen zorgen voor die 2,3,5, of 10 seconden verschil op een vlucht van enkele uren? Ik weet het wel helemaal zeker!

O ja, voordat ik morgen weer een handvol mailtjes in de mailbox heb staan. Beste mensen topresultaten worden op de eerste plaats behaald met alleen maar TOP duiven! Laat dat vooral toch heel erg duidelijk zijn!

Maar goed we gaan voorlopig voor gemak! We gaan het beleven.

Terug