Laatste nieuws

Najaarsvergadering weer achter de rug

  • 26-10-2018

De taartvluchten zitten er ook weer op voor dit jaar. Een mooi lot jongen overgehouden waar we zeker verder mee kunnen lijkt mij. Enkele ervan hebben zich prima laten zien en zijn nu al uitgegroeid en op een haar na uitgeruid tot volwassen duiven. Althans zo lijkt het wel.

En zoals altijd als de vluchten op zijn einde zijn dan begint het vergaderseizoen weer maar ook de feestavonden, verkopingen en gezellige avonden staan weer voor de deur. Zo ook uiteraard bij ons. We schuwen ze zeker niet maar het hoeft (moet) ook al niet meer te worden want een avondje thuiszitten is ook absoluut niks mis mee en zeker als je ook nog in het werkzame leven zit.

Desalniettemin is de kop er al weer af met de najaarsvergadering van onze eigen vereniging afgelopen maandag. Een redelijk goede opkomst en dat is altijd prettig, hoe meer aanwezigen hoe liever we het hebben eigenlijk. De inbreng valt mij helaas iedere keer weer een beetje tegen. Het lijkt zo vaak éénrichtings verkeer oftewel het bestuur roept en roept maar........en dat is zeker NIET de bedoeling. De leden zouden wat dat betreft eens mee moeten kunnen  zien en luisteren als we onze bestuursvergaderingen hebben. Alles en altijd in het teken van de leden en vooral ook nog eens voor de leden die niet altijd in de kop van de uitslag terug te vinden zijn. Soms denk ik wel eens waar zijn we mee bezig maar we zijn ons heel goed bewust van het feit dat we iedereen er bij moeten houden maar ook heel graag bij willen houden.

Ook in onze club de discussie hoe krijgen we het voorelkaar dat de "mindere" goden ook plezier houden in het spelletje. En met ALLE respect hier gesproken over "mindere" goden want het mag NOOIT verkeerd uitgelegd worden namelijk. Doet geen recht aan de situatie namelijk.

Binnen het bestuur er zeer uitgebreid bij stilgestaan en we willen ook graag iets uitproberen om het "beter" te krijgen met zijn allen. Plezier in de sport moet voorop namelijk.

Wat we natuurlijk ook veel horen en lezen is de kreet het is zo oneerlijk als de pest die duivensport. Is ook zo!  Immers Ajax voetbalt ook niet in competitie tegen FC Fochteloo. Nee is ook zo, maar is het voetbal daarmee eerlijk? Ajax kent dit seizoen een begroting van maar liefst 90 miljoen euro en voetbalt toevallig wel twee keer tegen FC Emmen met een begroting van........ja precies 6 miljoen euro om dan maar niet te spreken over de begrotingen van de Europese topclubs dat is een veelvoud van die van de Ajax begroting. Pracht sport voetbal! Ik meen het ook! maar eerlijk? Kom op zeg totaal niet! Ja maar.......ze spelen wel 11 tegen 11.......jawis!

Tja en zo zitten we ook te hannesen in onze mooie duivensport. Het is oneerlijk en het blijft oneerlijk. En als we met zijn allen maar vaak genoeg roepen dat de duivensport zo kapot gaat dan gaat hij ook kapot! Maar..........is dat wel zo? Denken we nu echt dat de leden kappen omdat de duivensport zo oneerlijk is? Lijkt mij niet hoor, is niet van nu namelijk was in de glorie jaren van de duivensport niet anders en ik heb nog tijden meegemaakt dat we dik 50.000 postduivenliefhebbers hadden in Nederland. De tijden dat we met 12 doffertjes speelden en dat moest toen ook al tegen liefhebbers die er 40 tot 50 doffers inkorfden.

Genoeg gesever, we gaan in onze eigen club aan de slag om het mooier en hopelijk allemaal wat dragelijker te maken. Desnoods moet het maar ten kosten van de sterke spelers gaan als we ze er maar bij houden. Want één ding staat voor mij als een paal boven water en een recent onderzoek (zie www.friesland96.nl) zie Voorstel verenigingsvoorstellen document onder punt 9 heeft dat ook aangetoond het grote plezier moet gehaald worden uit het primaire spel en dat is nog steeds de vereniging. Iets wat ik overigens ook van harte onderschrijf.  En als je er goed over nadenkt is dat ook weer een gevolg van het oneerlijke in onze sport. We kunnen ons wel gaan focussen op het rayon of afdelingsspel, niks mis mee, maar dan komen we weer in aanraking met een compleet ander element en dat is de wind! En dat is zonde zeg, je zult maar een jaar lang een "foute" windrichting hebben dan is het over en uit en jaar naar de kloten oftewel geen duivenplezier. Juist daarom hou het dicht bij en dat is de club. De invloed van de wind is drastisch minder namelijk. Alles wat je dan als extra in rayon en afdeling meepakt is de spreekwoordelijke kers op de taart lijkt mij.

We blijven ons best doen om er wat moois van te maken laat dat helder zijn, het meest bijzondere vind ik telkens weer dat we eigenlijk alleen maar de "betere" spelers aan het woord horen en nooit eens degene waar het eigenlijk om draait. Erg jammer vind ik dat! Ik zou zeggen kom op mannen en vrouwen laat u horen! Hoe meer hoe liever.

Naast bovenstaande de gebruikelijke zaken besproken. Moet er wel een bonnenverkoop komen of niet, moeten we wel met zijn allen op stap of niet, moeten we nog wel een tentoonstelling of tafelkeuring houden of niet. Ga zo maar door het blijft telkens opnieuw hetzelfde praatje met dezelfde vragen. Voorzichtig willen sommigen wel maar ja wie gaat het vervolgens regelen? Toch maar niet dus. Ook al weer erg jammer en misschien wel weer een gemiste kans.

Tot slot nog de kampioensschappen uitgereikt met de bijbehorende envelopjes. En dat was voor het eerst volgens mij dat we dat tijdens een vergadering hebben gedaan. Was zo afgesproken dat wel, dus met instemming van een grote meerderheid van stemmen maar lijkt mij niet voor herhaling vatbaar. Volgend jaar maar eens goed tegen het licht houden.

Nu mogen wij als "kampioenen" in de club gelukkig niet klagen over de aandacht. Dat kon wel beroerder en zal ook vast wel beter kunnen maar het gaat per slot van rekening wel om een kampioenen huldigiging van de club en niet die van een rayon of afdeling.

De grote waardering voor de grote kampioenen moet daar op een groter toneel naar voren gebracht worden en dat wordt gelukkig nu ook steeds beter opgepakt binnen de afdeling door de invoering van het FUID festival. Prima en volledig terecht dat daar de grote prestaties geëerd worden.

En wat zijn we als bestuur maar zeker ook als combinatie trots op het feit dat we een paar leden hebben die dit jaar de pannen van het dak gespeeld hebben. Eindelijk, eindelijk, eindelijk eens de aandacht richting anderen en dat voelt voor ons absoluut niet verkeerd. In tegendeel zelfs we hadden het zeer hard nodig! Nogmaals een dikke proficiat aan het adres van Jan & Symen Timmermans en ook Meindert de Jong met zijn team voor de prachtige reslutaten die dit jaar behaald zijn. Ga a.u.b. zo door!!

Bij ons is de focus daardoor toch wat anders komen te liggen en dat is waarachtig prachtig! Want, en daar zijn we weer, het plezier is er meer dan ooit. Geniet van de aankomsten....... u kent het wel ik, hoor het ook steeds vaker elders, en dan moet ik altijd glimlachen en denk ik ja mensen dat is duivensport! (nadenkertje)

Ach bovenstaande is maar hoe ik er tegenaan kijk en dan is het altijd mooi dat je een eigen website hebt waarop je het een beetje kan delen. Er mee eens, dikke prima hoor. Er niet mee eens, vergeet het a.u.b. zo snel als mogelijk en kom zo snel als mogelijk met iets beters! Beter is altijd beter namelijk. Veel beter is nog veel beter!!

Het moat oars! (het moet anders!)

Terug