Laatste nieuws

Duiven gescheiden, grote rui begonnen

  • 23-9-2018

Gisteren de laatste vlucht, gelijk geselecteerd en vandaag de duiven gescheiden. Broedbakken schoongemaakt en plaat hout er voor langs. Duiven zitten op schapjes en de rui doet zijn intrede.

Tevens gelijk aan de paratyphus kuur. Kregen we een paar jaar geleden nog het nadrukkelijke advies om het direct na de grote rui te doen, tegenwoordig liggen die adviezen al weer anders.

Enten doen we zeker niet. Geen enkele toegevoegde waarde zo is onze ervaring inmiddels vanuit de praktijk opgedaan. En zowaar inmiddels wordt deze uitspraak ook nog "ondersteund" door enkele duivendoktoren. Ook dat is wel anders geweest, de adviezen van de dierenartsen dienaangaande ook trouwens. Zo zie je maar weer deze materie blijft in beweging. Het wachten is op een afdoende entstof en die is vooralsnog nog steeds niet voor handen.

De komende weken gaan we de zomerjongen welke we nog te koop zullen aanbieden via GPS verder selecteren zodat we in ieder geval qua bouw en uitstraling een mooi lot jongen kunnen aanbieden.

Terug