Laatste nieuws

Herfst! Mooi op tijd los bij een zuid westen wind.

  • 22-9-2018

As je rekent vanaf gisteren en vooral gisteravond dan lijkt het zwaar herfst. Niet zo verwonderlijk want volgens mij begint de meteorologische herfst morgen.

Wat een bakken met water is er gisteren naar beneden gekomen, niet te zuinig! En vanmogen bij het opstaan mooie luchten! Zie de foto bij deze tekst waarbij de zon er al weer doorheen probeert te prikken ondanks de dreiging van de grote wolken daar om heen.

Het moet lukken vandaag was mijn gedachte. Niet te lang wachten ook volgens mij, wordt het nooit beter van namelijk. Maar dat weet de LC inmiddels ook als de beste dus het gaat goed komen.

Lossen maar op de vaste tijd om 8.30 uur zou ik zeggen.

Het wordt dus een half uurtje later maar de lossing zal plaats gaan vinden om 9.00 uur. De wind is vrijwel overal zuid west dus wederom hoge snelheden. Betekent weer dat je ze extra goed (gemotiveerd) moet hebben want een half minuutje of meer verspelen is zo aan de orde bij deze wind.

Klokken ergens tussen 11.05 uur en 11.25 uur moet lukken lijkt mij.

Vanuit het noord oosten, te ver dus, komen er een aantal duiven richting onze hokken. Enkele rondjes hoog boven het hok gedraaid om vervolgens op de plank te landen.

Het is een kopie van vorige week geworden. De eerste twee duiven, een koppeltje ook nog eens, zijn dezelfde als die van vorige week. Toch "bijzonder" zoiets. Geklokt om 11.12 uur zijn het de NL14-247 "Antje" en haar doffer de NL17-254.

Het verdere vervolg is prima en ze vallen in een mooi tempo door waarbij ook de (soms) kale taartjongen aardig meedoen. Bij de eerste duiven ook onze tweede getekende de NL17-067 welke na drie top tien noteringen in de afdeling nu zal worden afgevlagd als 11e. Een fantastisch fijne en ook goede doffer derhalve.

De eerste in de vereniging gaat naar Harm van Dijk. Geweldig mooi! We zijn er ook bijzonder blij mee temeer het ook nog eens een eerste in de afdeling is. Top Harm, gefeliciteerd en een hele winter lang genieten dus!

Overigens de complete top tien van de afdeling bestaat uit duiven van onze vereniging. Naast Harm zijn het Meindert de Jong, Jan & Symen Timmermans en Comb. Van der Stouwe-Douna die de dienst uitmaken. Excellent! 

De uitslag in de vereniging tegen 346 duiven:

8,9,10,11,12,19,21,22 enzovoort met totaal 28 van de 76 ingekorfde duiven in de punten.

Van de 76 ingezette duiven nog 1 onderweg, hopelijk komt deze morgen nog na.

Terug