Laatste nieuws

Laatste officiële vlucht 2018 een feit

  • 21-9-2018

Ze zijn weer onderweg voor deze zeer bijzondere vlucht! Het is namelijk al weer de laatste officiële vlucht van het duivenseizoen 2018. Velen zijn blij, sommigen zijn heel erg blij zelfs dat het gebeurd is. Ligt voor mij toch altijd anders. Het is wat overdreven om te zeggen dat ik bedroefd ben maar laten we maar zo zeggen dat ik momenteel nog steeds heel erg blij ben dat we taartjongen hebben. Kunnen we toch nog een drietal keren de duiven opwachten. Mooie bijkomstigheid van onze taartjongen is toch wel dat onze betere jaarlinge er uit voortkomen, waarom dat zo is weet ik nog steeds niet maar het is toch wel een feit.

Vanavond dus ingekorfd voor de laatste natourvlucht. De reis gaat naar Sittard en dat is voor onze duiven rond de 221 kilometer vliegen richting de hokken.

We hebben 76 duiven ingekorfd. 49 oude duiven en dus 27 jonge duiven. De beide aangewezen duiven zijn er van elk geslacht één te weten de NL16-586 "Kiki" en de NL17-067. Ze moeten hun best maar doen om de puntjes binnen te roeien.

In de club door 11 leden totaal 346 duiven op reis gestuurd.

Morgen vlug weer terug!

Terug