Laatste nieuws

Morlincourt en Weert ingekorfd

  • 14-9-2018

Gisteravond 62 jonge duiven ingekorfd voor de sector vlucht vanaf Morlincourt, afstand 444 kilometer. Helaas telt de vlucht nergens voor en dat is wel een domper eigenlijk. Normaal gesproken zullen we niet zo snel inkorven op dit soort vluchten. Immers het enige dat te behalen is is een TT notering en daar zijn er maar 10 plaatsen voor te vergeven. Echter de prachtige forme waarin de duiven van  het hok Dolf zich bevinden en de 444 kilometer afstand die ze moeten overbruggen heeft ons doen besluiten om ze wel mee te geven. Drie keer Quievrain is wat dat betreft ook niet alles en elke ervaring is er één. Van een Morlicourt "koorts" hier dus zeker geen sprake. Maar mocht het zo zijn dat het toch gaat lukken om TT te halen, dan hebben we wederom een mooie kers op de taart en dat smaakt altijd goed.

Uiteraard moesten we er voor naar Noordwolde reizen om ze te kunnen inkorven en dat is altijd spijtig. Natuurlijk is het in Noordwolde prima vertoeven maar onderweg er naar toe zat ik al wel te denken dit kan de toekomst wel eens gaan worden en dat voelde nu niet bepaald goed moet ik zeggen.

De twee aangewezen jonge duiven zijn de NL18-051 en de NL18-055 twee duivinnetjes met stevige verkering. We gaan het zien morgen!

Vanavond dan de duiven ingekorfd voor de derde natourvlucht. Dit keer gaan we naar Weert, afstand 200,5 kilometer naar de hokken in Donkerbroek.

Voor ons 77 stuks in de mand gedaan. 49 oude duiven en 28 (taart)jongen. De oude duiven zijn ingekorfd op jongen variërend van een paar dagen tot 10 dagen.

De beide aangewezen zijn de NL17-067 en de NL17-071 een doffer en een duivin. Ze mogen proberen de aangewezen punten binnen te halen voor ons.

Hoe stonden de duiven er op? Ha ha we sjogge wol!

In de vereniging exact 400 duiven ingekorfd door 12 leden. Een mooi aantal duiven voor de één na laatste vlucht van dit jaar.

Morgen vlug weer terug!

Terug