Laatste nieuws

Twee mooie referenties rijker! De Jong en Heinhuis succesvol!

  • 4-9-2018

Afgelopen zaterdag de eerste natourvlucht van dit jaar vanaf Gennep. Het werd mooi duivenweer en niet alleen op onze eigen hokken waren we succesvol met twee duiven bij de eerste tien van de afdeling maar ook elders kwamen nazaten van onze hokken goed af.

Als eerste was daar Hendrik de Jong uit Drachten. Zelf vliegend samen met zijn vader in Ureterp en onder de naam van de echtgenote vliegend vanaf het adres in Drachten onder de naam M. de Jong.

Het werd een mooie 1e en 2e plaats in de vereniging tegen 253 duiven, tevens 20e en 22e in samenspel D2 van de afdeling Friesland '96 tegenb 1.084 duiven. Verantwoordelijk voor deze twee topnoteringen zijn de NL15-226 en de NL15-229.

Een paar uren later kwam daar de melding uit Steenwijk. Het was niemand minder dan Gerard Heinhuis, de mirakelman uit Steenwijk, die als tweede finishte in de afdeling Friesland '96 tegen 14.228 duiven.

Navraag leverde op dat het wederom een direct kind uit Gerard zijn wonderkoppel betreft. Het was de NL17-1679170 duivin welke voor deze topprestatie zorgde, de moeder komt uit zoon Rolex van Pieter Veenstra x dochter Mr. Branco. De stamboom geeft een ander ringnummer aan, overigens ook een eerste prijswinnaar maar de ouders zijn de juiste! De zoveelste overwinning in groot verband uit dit vermaarde koppel!

Wat overigens wel weer bijzonder is, de moeder van de zowel de 1e als de 2e duif van De Jong in Drachten is een volle zuster van vrouwelijke helft van het wonderkoppel van Gerard Heinhuis!

Mannen dank voor de informatie en succes de komende weken!

 

Terug