Laatste nieuws

Natour duiven naar Gennep

  • 31-8-2018

Op de laatste dag van augustus 2018 totaal 79 duiven ingekorfd voor de eerste natourvlucht vanaf Gennep, afstand bijna 150 kilometer. In de vereniging door 11 leden totaal 386 duiven ingekorfd, een redelijk aantal derhalve.

Voor ons 31 nestduivinnen, 18 nestdoffers en 30 (taart)jongen op reis gestuurd. Ze zitten veertien dagen te broeden en zijn de afgelopen paar weken bij huis enorm aan de tand gevoeld qua training. Twee keer daags een uurtje in de lucht om het ritme en vooral de conditie bij de weduwduivinnen (waarmee dus niet gevlogen is deze zomer) er weer op te krijgen. Opvallend is toch wel dat de rui niet echt is gestopt. Dit in tegenstelling tot voorgaande jaren.

Overigens stonden met name de duivinnen er wel behoorlijk goed op. De twee aangewezen duiven zijn dan ook meisjes te weten de NL17-247 en de NL16-663. Waarom deze twee? Afgelopen dinsdag vanaf Duiven goed er bij en beiden tot nog toe goed voor totaal 10 keer bij de eerste 10 op de uitslag in de vereniging. Oftewel ze kunnen kopvliegen.

Morgen maar weer vlug terug!

 

Terug