Laatste nieuws

Onderweg naar opnieuw Quievrain

  • 30-8-2018

We maken er zo echte Quievrain vliegers van. De Belgen konden nog wel eens jaloers op ons worden zelfs. Vanavond (donderdagavond) 75 jonge duiven ingekorfd voor de vlucht vanuit het Belgische Quievrain hetgeen een afstand is van 339 kilometer naar de thuishokken.

Vorige week ook Quievrain gevlogen en toen één nacht mand. Het voelt wel allemaal een beetje krom, jammer ook eigenlijk voor deze afstandjes. Twee nachten mand hoort er zeker bij en is onderdeel van de leerschool maar dan liefst ook wat meer kilometers. Het is niet anders.

De twee aangewezen duiven zijn de twee duiven welke het tot nog toe het beste hebben gedaan bij ons. De NL18-223 (tot nog toe 5e bij de duifkampioenen) en de NL18-037 (tot nog toe 18e bij de duifkampioenen). Twee doffers, hele fijne doffers zelfs welke ons vertrouwen hebben gekregen voor de komende vlucht. Echter........andere wind andere duiven voorop hebben we ons ook  gerealiseerd! Spelen met vuur dus, we gaan het zien.

Hoe ze er op stonden? Uitstekend! Ja en?

In de club totaal 260 duiven ingekorfd door 8 leden. Als we de foto bij dit riedeltje tekst bekijken dan pakken zich nu al donkere wolken samen boven de duiven van De Griffioen. Hoop niet dat dat een voorbode is voor onheil........

Overigens noord oosten wind, dan zullen de vroege duiven in de omgeving van Zwartsluis, Steenwijk, Wilhelminaoord of wellicht in de polder gaan vallen. Zo is het spelletjes inmiddels ontwikkeld. Behoorlijk voorspelbaar helaas. Overigens niet erg, verdeling der prijzen is belangrijk om elkaar gemotiveerd te houden.

Morgen de eerste natour vlucht al weer de mand in, de reis gaat dan naar Gennep.

Terug