Laatste nieuws

Op naar Quievrain

  • 23-8-2018

Vanvond, donderdagavond, 78 jonge duiven ingekorfd voor de vierde jonge duivenvlucht vanaf het zuid Belgische Quievrain. Afstand voor onze duiven in rechte lijn naar de thuishokken rond de 339 kilometer.

Gisteren het bericht om niet op zaterdag maar op vrijdag te vliegen, mits het weer meewerkt uiteraard. Dit vanwege de toch wel erg slechte vooruitzichten voor komende zaterdag. Denk dat de meeste liefhebbers er blij mee zijn. Immers we zitten niet te wachten op een hele slechte vlucht en drie nachten mand.

Het is nu overigens wel het andere uiterste want in plaats van twee nachten mand wordt het zeer waarschijnlijk dus één nacht mand. Op zich niets mis mee, want de twee nachten mand vluchten komen er nog voldoende.

Bij ons dus hetzelfde aantal duiven in de mand dan vorige week. De twee aangewezen duiven zijn de NL18-252 "De drie minnetjes" uit Pyrope en Tammy twee pure snelheidsduiven dus en de NL18-248 uit Onana keer dochter Second Nieuwe Olympiade x dochter Euro. Een duivin en een doffer. Geen koppel maar gewoon twee losse duiven.

In de vereniging totaal nog 276 duiven, het aantal daalt wel heel erg snel nu. Overigens niet veroorzaakt door de verliezen maar door het feit dat sommige leden niet meer inkorven of duiven thuis laten vanwege de sterk invallende rui.

Hopelijk morgen dus goede omstandigheden zodat er een lossing kan plaatsvinden.

Hoe stonden ze er op. Ja zeg het maar, wat ons betreft uitstekend maar wat zegt het. Wij weten het, u waarschijnlijk ook wel. Wel diverse zaken eens anders aangepakt deze week, mocht het naar tevredenheid uitpakken dan zal ik één en ander nog wel eens uit de doeken doen.

Morgen vlug weer terug!

Terug