Laatste nieuws

Deventer?Of Barcelona? Of toch Deventer?

  • 21-8-2018

Maandagavond 36 latere (taart)jongen ingekorfd in Noordwolde voor een trainingsvlucht vanaf Deventer (85 kilometer). De vooruitzichten leken goed te zijn, de voorbereiding is goed verlopen, ze stonden er goed op (behoudens de rui) dus geen reden om ze niet mee te geven.

Vanmorgen om 9.20 uur zijn ze gelost bij een zuiden wind volgens mij. De eerste twee duiven melden zich gelijktijdig om 10.31 uur op de klep. Tot zover niks mis mee.

Maar het vervolg......niet te geloven bijna zo allemachtig traag. Toen ik een paar uren had zitten te kijken in het overigens prachtige zomer weer moest ik even denken waar ze ook al weer naar toe gingen. Het was toch zeker geen Barcelona? Om maar even aan te geven hoe verspreid en langzaam als ze kwamen.

Lang verhaal kort. Vrijwel alles wat thuis is is één voor één gekomen en op dit moment (21.00 uur) zijn er 27 van de 36 op het hok terug gekomen.

Oorzaak waarom het zo moeizaam ging en waarom er nog enkele te veel onderweg zijn? Geen idee! Het lijkt wel duivensport!

Terug