Laatste nieuws

Biergies gelost om 7.30 met goed vertrek ZW wind, matig verloop

  • 18-8-2018

De titel van dit stukje tekst is als samenvatting  allesomvattend! Meer informatie heeft een duivenmelker niet nodig eigenlijk. Maar uiteraard zijn we weer ontzettend blij dat er een mooie vroege lossing in zat.

Hier in Donkerbroek is het ideaal duivenweer, de natour duiven trainen inmiddels al weer een klein uurtje zoals te zien is op de foto bij dit stukje tekst.

Wat gaat de snelheid worden? Hoog denk ik de wind is wederom behulpzaam daarbij en zal zorgen dat ze met een hoge snelheid richting het noorden worden geblazen.

Klokken ergens tussen 10.20 uur en 10.35 uur zou ik denken. Snelheden van rond de 1.575 en 1.625 meter per minuut moet kunnen.

Waar hij vandaan kwam geen idee maar plots is daar hoog aan de hemel de eerste duif. Iets later dan gehoopt en verwacht maar na een rondje valt hij op het hok om redelijk snel door te gaan naar de antenne en geklokt te worden om 10.23 uur. Vervolgens blijft het lang stil, veel te stil eigenlijk en is het dus de hele vlucht lang druppelen van duiven.

Dat was dus zwaar tegenvallend want we hadden toch zeker verwacht dat zeker de eerste helft van de duiven snel en vlot zouden gaan vallen. Allemaal doorgewaaid en vrijwel allemaal vanuit het noorden terugkomend.

De eerste duif is onze NL18-090 uit kleinzoon Bendner van Henk Scheffel x de lijn van de Scheve Broek.

Ronde de klok van 12.30 uur nog een 8-tal onderweg.

De uitslag tegen 313 duiven: 4,10,15,16,24,26,27 enzovoort met totaal 29 van de 78 op de uitslag. En natuurlijk de felicitaties voor Meindert de Jong die beslag wist te leggen op het goud!

Kortom het is niet geworden wat we er van verwacht hadden, laat dat duidelijk zijn. Gelet op hoe ze op reis gestuurd zijn dan mogen we van teleurstelling spreken. Gelukkig zijn ze op één na wel allemaal weer op het thuishonk.

Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen!

 

Terug