Laatste nieuws

Jonge duiven voor natour wederom op pad

  • 16-8-2018

Mooi open weer vandaag dus alle reden om opnieuw onze "taart"jongen te pakken en op pad te gaan. Deze keer ging de reis naar Havelte, afstand door de lucht naar de hokken in Donkerbroek 32 kilometer.

Daar waar ze vijf dagen geleden nog uit de mand "gejaagd" moesten worden door hun baasje was het nu zo dat ze er uit stormden! Ze leren dus snel wat dat betreft.

Geholpen door een bijna stormachtige wind waren ze in no time uit het zicht verdwenen en bij mijn thuiskomst draaiden ze reeds om de deur. Les vijf goed afgelopen.

Nog één keer zo'n tripje denk ik en dan kunnen ze eventueel, bij goed weer, mee met de afdeling komende dinsdag richting Deventer.

Morgen inkorven voor Biergies, een voor ons nieuw station. Afstand rond de 268 kilometer en ergens in centraal België gelegen als ik het goed heb.

Er zullen er rond de 80 meegaan. Ze staan er wederom mooi op maar dat zegt helaas niets. Hoop dat ze goed genoeg zijn om het hoofd te bieden aan die harde zuidwesten wind. We gaan het zien!

Tevens momenteel de natour duiven twee keer daags los. Dat wordt nog een opgave dit jaar om ze weer tijdig in de veren te krijgen. De eerste eieren zijn reeds gelegd en er zullen komend weekend ongetwijfeld nog vele volgen.

Terug