Laatste nieuws

Jonge duiven gelost om 8.00 uur in Weert, met een brede glimlach en kleine traan....

  • 11-8-2018

Het startsein heeft inmiddels geklonken in het noord Limburgse Weert! Om 8.00 uur zijn de duiven in vrijheid gesteld bij een zuidwesten wind. In het noorden nog kans op een buitje maar voor het overige prima vliegomstandigheden. Eventuele dorst kan gelest worden op de platte daken in ieder geval!

Geen idee eigenlijk hoe rap ze zullen zijn. Snelheden zullen toch vast tussen de 1.500 en 1.600 mpm liggen zou ik denken. Misschien zelfs wel hoger alhoewel het hier in Donkerbroek nauwelijks waait.

Ik zou zeggen klokken tussen 10.00 uur en 10.10 uur.

Precies tussen het aangegeven tijdstip komt vanuit de westkant de eerste duif aangesneld. Hij valt ook nog eens direct op het hok maar vervolgens geenszins van plan om de antenne op te zoeken. Zeker twee minuten later toch nog van plan om naar binnen te gaan op het moment dat er twee duiven bij vallen.

Het is onze NL18-229 uit Second Nieuwe Olympiade van Hans & Evert Jan Eijerkamp x Zuster Juliette van Gebr. Homma welke de eerste piep van het EC laat klinken. Drie gelijktijdig dus op de antenne.

Het verdere verloop is redelijk ook al had dat sneller gekund. Kortom de glimlach van enkele kopduiven de kleine traan van het verspelen van een hele vroege duif in de afdeling. Ach ja soms is het net duivensport.....

Zoals het nu lijkt beginnen we met 2,3,4 in de vereniging waarbij de overwinning voor J. & S. Timmermans is. Gefeliciteerd Jan en Symen!

Tegen 361 medestrijders in de vereniging is het de volgende uitslag 1 op 3 geworden:

2,3,4,9,11,13 enzovoort met totaal 26 van de 81 duiven op de uitslag. We zijn er content mee. Helaas zijn er op dit moment nog wel vier vacatures te betreuren. Hopelijk komen ze nog na.

Terug