Laatste nieuws

Weert, Wieërt

  • 10-8-2018

Vanavond 81 jonge duiven op pad gestuurd richting Weert oftewel op zijn Limburgs Wieërt. Voor de duiven een afstand van rond de 200 kilometer richting de hokken in Donkerbroek.

Drie stuks minder dan vorige week dus. Een duivin moet morgen haar tweede ei leggen, eentje is begin van de week tegen de draden gevlogen waarschijnlijk en heeft een kleine beschadiging opgelopen en ééntje heeft het loodje gelegd vorige week zaterdag en is gevonden in Houtigehage.

In de vereniging totaal 361 duiven ingekorfd door 9 leden. Een elftal meer dan vorige week in de strijd.

De beide aangewezen duiven is een jong stel te weten de NL18-072 en de NL18-092. Hopelijk weten ze tijdig het thuishok te bereiken.

Morgen buien en een zuidwesten wind of wordt het toch een westen wind. Zuid west betekent met de neus richting het noorden en in die richting kijken, west zal betekenen dat ze aardig uit de goede hoek moeten gaan vallen. We zullen het beleven.

Hoe staan ze er op? Ach we sjogge wol! In ieder geval staat de koppel mij behoorlijk beter aan dan vorig jaar maar dan vooral qua duif en bouw. Helaas zegt dat al helemaal niks natuurlijk. En de mooiste van het stel? Tja een duivinnetje die vier weken lang na het spenen vier dikke minnen achter haar ringnummer heeft gehad. Hoe kan een duif zich ontwikkelen! Ik blijf mij er telkens weer over verbazen. Ze was vorige week ook nog mooi op tijd.

Morgen vlug weer terug!

Terug