Laatste nieuws

Match day, duiven gelost om 7.00 uur! Mooi verloop

  • 4-8-2018

Het weer is al weer stralend en de duiven zijn al weer onderweg naar huis! Gelost om 7.00 uur bij een kalme noorden wind.

Hier in Donkerbroek prachtig weer en eindelijk weer eens een vlucht die er toe doet. Geen gekneuter op de dagfond met nog geen 400 duiven waar de tranen je van in de ogen schieten maar gewoon een vlucht met tussen de 15.000 en 20.000 duiven duif tegen duif strijden om de snelste aankomsten. Toch wel even een andere beleving in ieder geval.

Hoe snel zullen ze gaan? Zal wel weer behoorlijk sneller gaan dan ik in gedachten heb, maar toch is mijn inschatting dat het rond de twee uur vliegen zal worden hier.

Klokken ergens tussen 8.55 en 9.05 uur zou ik denken.

Het duurde uiteindelijk een paar minuten langer dan gehoopt maar rond de klok van 9.00 uur melden zich twee duiven vanuit het westen. Vleugel aan vleugel richting hok maar helaas wat rondjes te veel nog. Het is om 9.01 uur wanneer de verlossende piep van het EC twee keer klinkt. Na constatering blijken het de NL18-891 en de NL18-917 te zijn, allebij als testjong gehaald uit Brummen bij Hans & Evert Jan Eijerkamp.

Het verdere verloop is zondermeer netjes te noemen, wat mij betreft zelfs boven verwachtig zonder het extreem snel te noemen. In een klein uur 66 in de klok van de 84 ingekorfde duiven. Rond de klok van 14.00 uur nog wel exact 10 stuks onderweg waarvan één het thuishok nooit zal bereiken want deze is dood in de tuin gevonden bij iemand in Houtigehage.

De overwinning gaat naar Meindert de Jong. Van harte Meindert! Top! Voor ons lijkt het zilver en brons weggelegd te zijn en daar zijn we content mee.

De uitslag tegen 350 duiven in de vereniging:

2,3,16,17,30,33,34,35,36,37 enzovoort met totaal 43 van de 84 op de uitslag 1 op 3 gerekend.

Helaas nog wel 3 vacatures, jammer maar overigens boven verwachting. Gisteren al aangegeven dat we stiekum toch wel rekening hielden met 10 tot 15 procent achterblijvers. Ongegrond dus zo is nu gebleken. Prima lossing, mooi op tijd. Tegenstrijdige geluiden over het vertrek maar gelet op de aankomsten dan kunnen we alleen maar stellen dat ze een goed vertrek gehad moeten hebben!

Update zondagmorgen 10.00 uur: Het klepje kan ook hier dicht. Alles thuis minus één strijder welke in Houtigehage, hemelsbreed, 15 kilometer van het thuishok dood is gevonden. Die zal ongetwijfeld een aanvaring met het één of ander gehad hebben. Kortom de koppel is compleet voor zover dat dus mogelijk is.

Terug