Laatste nieuws

Jonge duiven voor het eerst ingekorfd voor Gennep

  • 3-8-2018

Op de dag dat het precies 32 jaar geleden is dat Henk Senior is overleden hebben we vanavond 84 jonge duiven ingekorfd voor de eerste officiële wedvlucht van dit seizoen. Het is de bedoeling dat ze vannacht richting Gennep rijden wat voor onze duiven een afstand is van rond de 149 kilometer.

Ook vandaag toch nog wel weer spannend of het door zou gaan. Want zeg nu zelf de omstandigheden zijn nog steeds niet super. Extreme warmte maar vooral droogte zal er voor zorgen dat het de duiven morgen niet gemakkelijk zal afgaan.

Duiven geven niets om de warmte lees je bijna overal waar je het maar lezen wil. Opvallend genoeg wel van degene die o zo graag willen vliegen. Het lijkt soms wel of hun inkomen er vanaf hangt denk ik wel eens. Velen vergeten echter dat we te maken hebben met jonge duiven. Jonge en vooral onervaren duiven die het klappen van de zweep zeker nog niet kennen. Het is ook zeker niet de warmte die hun morgen parten zal gaan spelen maar het zal zeker wel de dorst zijn die de kop gaat opsteken.

Neem van mij aan dat er morgen gelijk al een bezoek gebracht wordt aan de grote rivieren die overgestoken moeten worden. En natuurlijk niet alle duiven maar enkele honderden zouden zo maar eens een poging kunnen wagen om aan een slok water te komen.

De prijsduiven zullen redelijk snel verdient gaan worden. De volgende 25 procent zal goed volgen maar dan begint veelal het gedonder. De tweede helft van de duiven gaat het lastig krijgen. Kwestie van rekening houden met een verlies van rond de 10 tot 15 procent.

Terug