Laatste nieuws

Zon-aarde-maan op één lijn

  • 28-7-2018

Gisteravond was er een mooie rode "bloed" maan te bewonderen. Althans dat had ik gehoopt. Helaas heb ik hem niet gezien. Ben er zelfs nog voor op het platte dak van de garage geklommen maar nergens te bekennen hier in Donkerbroek.

Toen ik de berichtgeving over dit verschijnsel las moest ik overgens wel gelijk denken aan onze mooie duivensport. De zon, aarde en maan op één lijn zo las ik in een artikel hetgeen zorgt voor een verschijnsel zoals gisteren op veel plaatsen te zien was en tevens te zien is op de foto bij deze tekst.

Op één lijn waren de woordjes die mij in gedachten al weer bij onze duivensport brachten. Wat zou het toch bijzonder fijn zijn als we als duivenmelkers in Nederland een beetje op één lijn konden geraken met onze duiven en onze organisatie.

De situatie zoals we die dit weekend weer meemaken geven toch maar weer aan dat er zo ontzettend verschillend gedacht wordt over hoe te handelen bij, in dit geval, extreme weersomstandigheden.

Zo zie je een categorie ongelooflijk fanatieke melkers die gewoon iedere week wel bijna te lijken MOETEN vliegen. Zo zie je een categorie die zich specialiseren en beslist GEEN vlucht kunnen missen op hun manier.

Zo zie je een categorie die overal maar tegen aan lijkt te moeten SCHOPPEN en meent op die wijze de sport een dienst te bewijzen.

Bovenstaande is niet een verschijnsel van nu maar toch al zeer vele jaren gaande. Respect voor anderen, respect voor bestuurders, respect voor onze duiven......hmmmmm ver te zoeken soms.

Wat ik wel denk is dat door al het gehakketak er steeds meer duivenmelkers zijn die de stofjas aan de wilgen gaat hangen. En ondanks dat de duivensport nog steeds mijn grote passie is, kan ik mij er steeds meer bij voorstellen ook nog!

Toch zullen we moeten proberen meer op één lijn te komen. Al hoe moeilijk het ook is! Want een overnachtspeler is een compleet andere speler dan een vitesse speler. Een jonge duiven specialist zit weer anders in elkaar dan een dagfond specialist of een specialist die zich generaal speler noemt.

De zon, aarde en de maan hadden het gisteren voor elkaar. Nu wij als duivenliefhebbers nog!

De mooie foto bij deze tekst is gemaakt door Louis van Zuijlen uit Rosmalen. Naast bevlogen postduivenmelker ook nog eens een begenadigd fotograaf! Dank Louis!

Terug