Laatste nieuws

Nieuwe aanwinsten! Wat een gedoe toch weer!

  • 26-7-2018

Enkele weken geleden reeds een viertal jonge duiven opgehaald bij John Rockx uit Zegge. Alle vier zeer mooie jongen welke ons dagfondbestand weer een beetje op peil moeten gaan brengen. Later zal ik er nog eens wat meer over vertellen.

Vandaag in Berlaar bij de Gebr. Van den Brande twee jonge duiven gehaald. Dat is dan weer pure snelheid natuurlijk. Twee prachtige jongen waarvan één ook nog een mooie schimmel is. De Gebr. Van den Brande gaan een groot gedeelte van hun duivenbestand in november verkopen via Pipa zodat het nog een soort last minute is voor ons.

Ja en dan de jonge duiven. Voor ons geen vlucht dit weekend vanwege de hoge temperaturen. Kan mij er wel in vinden. En dat is niet omdat de duiven niet met de warmte om zouden kunnen gaan maar is zeker wel voor de grote boze wereld om dat kleine duivenwereldje heen. Want o wat liggen we onder een vergrootglas, het is om je hart vast te houden zo langzamerhand. En daar komt ook nog eens bij dat lang niet iedereen kan beschikken over een groot jonge duivenbestand. Het verlies van een paar jongen doet dan veel pijn.

Maar o wat hebben we toch ook een grote partij duiven "collega's" die vaak ongenuanceerd van alles maar de wereld inslingeren en alleen maar van schande spreken. En natuurlijk als het niet zo gaat als je zelf wilt dan ga je afreageren. Facebook en internet zijn geweldige media daarvoor. Heb mij er zelf ook wel schuldig aan gemaakt. En dat alles, althans zo geldt dat voor mij, omdat je in je hart maar o zo graag ieder weekend wilt vliegen. Of soms ook wel eens andersom omdat je het bijna in je broek doet voordat er nog maar een duif is ingekorfd. Bang voor grote verliezen!

Bij ons in de afdeling kan er helaas niet op de zaterdag ingekorfd worden. Dat is nu bijzonder wrang en ik ben ook van mening dat het zo langzamerhand gebeurt moet zijn. We hebben de huidige situatie te respecteren voor nu, geen discussie daarover. Maar naar de toekomst zullen we toch veel flexibeler moeten gaan worden anders wordt het een lastig verhaal.

De principes van anderen heb je te respecteren en dat doen we ook. Echter deze principes mogen het sportplezier van een hele grote groep anderen niet in de weg staan. En dat doen ze nu dus wel degelijk. Kan niet, zal anders moeten. Kan mij ook niet voorstellen dat het fijn voelt voor degene die vanwege deze principes niet willen of mogen vliegen op de zondag. Zij zullen zich op zijn minst toch ontzettend onplezierig voelen bij dit soort situaties.

Tot slot, laten we hopen op goede vluchten dit weekend voor de afdelingen die op zondag concoursen. De warmte zal hun niet nekken, echter naast de warmte zijn er nog wel enkele invloeden te bedenken die voor vervelende verassingen kunnen zorgen. Rug recht, neus in de wind en borst vooruit!

Terug