Laatste nieuws

Chateauroux gelost om 7.20 uur, bijzondere vlucht!

  • 21-7-2018

De duiven in Frankrijk zijn gelost om 7.20 uur. Waarom zo laat is het eerste dat door mijn hoofd schoot maar daar zijn natuurlijk redenen voor mag ik aannemen. Kwestie van communicatie die op dit terrein niet erg royaal is.

Zal een stevige werkdag voor de duiven worden waarbij de erge hitte hun zal plagen en zeker die duiven die het wekelijks voor de kiezen gehad hebben. De frisse(re) duiven zullen het een stukje makkelijker hebben voor zover je over "makkelijk" kan en mag spreken.

Verwachte aankomsttijden ergens rond de klok van 19.00 uur of iets concreter tussen 18.45 uur en 19.45 uur.

Vandaag geen jonge duiven mee naar Gennep. De warmte met de extreme dorst tot gevolg, de fitheid van de (collega) duiven in de container, het feit dat ze voor bijna 100% zeker door de polder richting huis zullen vliegen, de onzekerheid over een hele vroege lossing, de bijna voor 75% zekerheid dat het volgende week niks gaat worden heeft ons doen besluiten om ze thuis te houden en ze zelf een vluchtje van 30 kilometer te geven. Ze hebben per slot van rekening reeds twee vluchten in de container meegemaakt en met goed gevolg doorstaan.

Overigens staat het jonge volkje er hier bijzonder fijn op momenteel. Als we dat een aantal weken kunnen volhouden zo dan komt ook dat wel goed.

Het zou, niet geheel onverwachts, een lange zit worden vanmiddag. De meldingen elders in het land lieten al snel zien dat de snelheden toch behoorlijk hoger waren dan ik vooraf het ingeschat (en gehoopt) had.

De snelheden van de eerste duiven bedroeg namelijk ruim 1.200 mpm daar waar ik had gedacht en misschien ook stiekum een beetje gehoopt had op net rond de 1.000 mpm.

Maar het mocht niet zo zijn dus werd het een prachtig toneel voor de echte topduiven en hun baasjes.

Ruim anderhalf uur na de eerste duif klokken wij om 19.31 uur onze eerste duif die daarmee nog een snelheid van 1.042 mpm maakt. Het onze "taart"duivin NL17-210 die voor ons de verlossende piep liet klinken van het EC. Ze was hiermee de 10e duif in de club die het thuishok had bereikt.

In de ander half uur daarna arriveerden er nog twee duiven waaronder onze eerste getekende. Om 21.00 uur waren er in de club 15 duiven van de 43 ingekorfde atleten.

Bij thuiskomst rond 22.00 uur zat nummer vier ook reeds te wachten dus hier nog twee strijders te gaan.

De overwinning gaat naar Meinder de Jong die hiermee een uitmuntend oude duiven seizoen in stijl afsluit. Gefeliciteerd Meindert! En nu door!

Uitslag vereniging tegen 43 duiven: 10 en 14 dus twee van de zes in de uitslag.

Terug