Laatste nieuws

Ingekorfd voor de laatste oude duivenvlucht vanaf Chateauroux

  • 18-7-2018

Vanavond 6 strijders ingekorfd voor de laatste vlucht met de oude duiven van dit seizoen! Op het programma staat de dagfondvlucht Chateauroux hetgeen voor onze duiven een afstand is van maar liefst 762 kilometer in rechte lijn naar de thuishokken.

Vijf duivinnen en één doffer mogen het voor ons gaan proberen. Ze staan voor een lastige klus denk ik maar zijn goed voorbereid. Duiven die al enkele weken rust gehad hebben (behoudens twee trainingsvluchten van 100 kilometer), duiven die elke week meegeweest zijn kortom van alles wat wils.

De beide aangewezen duiven zijn NL17-078 "Esmee" en de NL16-696 "Jan Willem" een vrouwtje en een mannetje dus.

In de vereniging hebben we 7 leden weten op te trommelen zodat er in het eigen clubgebouw ingekorfd kon worden. Door deze zeven leden zijn totaal 43 duiven in de mand gestoken. Een absoluut dieptepunt van de laatste jaren. Doet me denken aan de begin jaren 80 toen we op dit soort vluchten allemaal één of twee of soms vier duiven inkorfden. Dat kwam niet door de verliezen maar was toen redelijk normaal.

Overigens lijkt het mij zeer gewenst om dat aantal van 7 inkorvende leden bij te stellen naar 5 of 4. Blijven niet veel deelnemers en leden over anders denk ik.

Komende zaterdag lijkt het weer redelijk te worden maar 12 uren vliegen voor de kopduiven hoeft op voorhand niet uitgesloten te worden. Kortom het credo was goed voeren en dat is dan ook zeker gebeurd. Er kon volgens mij niets meer bij in. Het "vervelende" was dat de duiven nog behoorlijk goed wilden trainen dus extra aangevet zijn ze daardoor niet. Het is niet anders.

Overigens erg veel commotie over het inkorven op de woensdag avond. Het is al maanden bekend dus maar niet al te veel woorden aan vuil maken en komende herfst de zaak recht breien als daar voldoende animo voor is althans.

Terug