Laatste nieuws

Vroege lossingen! Prima vluchten!

  • 14-7-2018

Veel eerder dan verwacht maar de duiven in Chimay zijn reeds gelost om 7.00 uur. Het is "doods" weer hier momenteel maar dat zal gaandeweg de komende uren wel veranderen hoop ik.

De wind in België noord oost en in Nederland hoofdzakelijk noord. Snelheid ergens rond de 1.250 mpm tot 1.300 mpm zou ik denken. Klokken tussen 11.30 uur en 12.00 uur moet kunnen.

De trainingsvlucht vanaf Duiven wordt gelost om 8.15 uur. Tussen 9.45 ur en 10.00 uur zullen er vast duiven zijn.

En u weet het hè, genieten hoor! Het duurt al niet zo lang meer en de vluchten zijn weer achter de rug en dan moeten we weer een half jaar wachten om te kunnen genieten van de aankomsten.

Om 9.54 uur hebben we plots een drietal jongen boven het hok welke redelijk snel vallen. En dan denk (en hoop) je binnen een kwartiertje toch een 30-tal terug te hebben maar hoe anders liep het. Het loopt gelukkig wel vrij lang gestaag door en soms ook wel met enkelen tegelijk maar de laatste twintig hebben lang werk. Uiteindelijk is er nog een 10% onderweg. En ook al rekenen we daar eigenlijk ieder jaar wel een beetje op je hoopt toch zeker op minder verliezen.

Wat opvalt zijn de grote aantallen vreemde jonge duiven welke even (water) bijtankten bij ons. Op de foto hieronder ziet u 4 vreemde jonge duiven welke gretig gebruik maken van een op de spoetnik geplaatste drinkbak. En wat kunnen duiven dan ook weer onnozel zijn. Er zat even geen deksel op de drinkpot en het gevolg was dat ze probeerden om van bovenaf te drinken.......hoe onnozel kan je zijn.....

We hadden ze eigenlijk een beetje eerder verwacht maar om 11.56 uur komen vanuit het oosten een tweetal duiven aangevlogen welke beiden rap op de flap vallen. Blijkt één oude en nog een jonge duif te zijn van vanmorgen.

Om 11.56 uur is het dus onze NL17-024 (3e NPO Quievrain 2017) uit zoon Jacob van Henk Scheffel x dochter Yujhiro welke met een snelheid van 1.199,6 mpm het thuishok heeft bereikt. een paar minuten later gevolg door nummer twee en nog weer een een paar minuten later valt ook nummer drie.

Vervolgens gaat het behoorlijk mooi door en zijn er in een rap themp een twintigtal van de 28 terug. De resterende duiven zijn later in de middag allemaal ook gearriveerd.

De uitslag in de vereniging tegen 164 duiven: 3,5,14,16,17 enzovoort met totaal 13 van de 28 op de uitslag 1 op 3 gerekend. Het is geen wereld uitslag maar we zijn er zeker niet ontevreden mee!

Terug