Laatste nieuws

Ontketende Gerard Heinhuis slaat toe met 1e NPO Bourges, kleinkind Mr. Branco

  • 8-7-2018

Er staat dit jaar geen maat op bij de prestaties van de duiven van Gerard Heinhuis uit Steenwijk. Al enkele keren staat hij inmiddels vermeld bij onze referenties en dat is prachtig natuurlijk.

Zo ook gisteren de pittige dagfondvlucht vanuit Bourges, 687 kilometer voor de duiven van Gerard. Gelost om 6.50 uur was het Gerard die zijn tweejarige weduwnaar NL16-1107728 klokte om 17.02 uur hetgeen een snelheid betekende van 1.122 mpm precies. Hij liet hiermee 3.660 medestrijders achter zich.

Niemand wist hieraan te komen dus de NPO overwinning was voor de mirakelman uit Steenwijk.

Voor ons ook wederom prachtig nieuws omdat de winnende doffer langs moederskant komt uit een door ons gekweekte duivin. Hieronder ziet de stamboom van de NL16-715 welke een volle broer is van de winnende duif van gisteren.

De moeder is door ons gekweekt uit zoon Rolex keer dochter Mr. Branco en Branco Junior.

Kortom wederom een kleinkind van Mr. Branco met een eerste prijs er bij! Ben de tel echt kwijt inmiddels maar we zitten tegen de 100!!! eerste prijzen aan inmiddels.

Gerard van harte gefeliciteerd met deze overwinning! En tevens nogmaals dank voor het schenken van twee eitjes uit jouw wonderkoppel. Het zijn inmiddels twee mooie jongen geworden, jongen met bijzonder goede broertjes en zusjes die weten wat kopprijzen winnen is!

 

 

Terug