Laatste nieuws

Prachtig weer, Bourges gelost om 6.50 uur. Taaie vluchten!

  • 7-7-2018

Mooie start van de dag! Het weer is erg mooi momenteel met 10 graden rond de klok van 7.00 uur nog wel frisjes maar de zon doet al flink zijn best om alles een beetje op te warmen. De foto bij deze tekst laat een behoorlijk blauwe hemel zien met nog net zichtbaar de vertrekkende maan. Alle redenen om dus vroeg te lossen. Het vroege lossen heeft in Bourges inmiddels plaatsgevonden. Om 6.50 uur zijn de duiven bij een noord oosten wind gelost.

Zal een stevige werkdag vliegen worden voor de atleten. De snelste duiven zullen toch rond de 1.100 mpm lijkt mij. Dat betekent dat klokken ergens tussen 17.10 uur en 18.10 uur. Met een beetje geluk kunnen we de klokken uitrekenen om 19.00 uur zelfs.

De jonge duiven worden gelost vanaf 8.00 uur. Waarom dat niet vanaf 7.00 uur kan weet ik niet maar had van mij gemogen. Er zullen natuurlijk redenen zijn waarom dit niet kan. Losing gaat plaatsvinden om 8.35 uur.

De eersten zullen vast rond de 1.300 mpm maken hetgeen betekent dat ze rond 9.40 uur thuis zouden moeten zijn.

Beste mensen geniet er van vandaag, de aankomsten zullen uitzonderlijk zijn denk ik.

Nou dat viel toch vies tegen met die aankomsten! Heb ze wel vele malen mooier meegemaakt. Eerst de trainingsvlucht vanaf Deventer. Had grote aantallen duiven verwachten maar daar was geen sprake van. In het begin nog een stuk of tien maar daarna was het bij tweeën en drieën dat ze kwamen.

Volgens het horloge was het 9.43 uur toen de eerste oude duiven zich melden en zeer kort daarop waren ook de eerste jonge present. De oude duiven waren zeer vlotjes weer terug op één na die er wat langer over heeft gedaan.

De jonge duiven daarentegen hebben de ganze dag werk gehad om thuis te komen. Das jammer en was ook niet echt verwacht. Ze hebben veel geleerd zeggen sommigen, ik denk dat ze geleerd hebben om te dolen en daar heb ik het niet zo op staan. Maar goed op dit moment nog 12 van de 98 onderweg en dat valt ons qua aantal niet eens tegen. Vrijwel ieder jaar is het verlies op de eerste vlucht bij ons 10% namelijk.

En dan de oude duiven. Dat pittig zou worden dat was duidelijk, daar hoef je geen wiskunde voor gestuurd te hebben om dat te kunnen inschatten. Maar dat het zo lastig  werd had ik in ieder geval niet verwacht. Om 22.00 uur vanavond waren er nog een handvol prijsduiven te kort in de vereniging en dat is toch wel een beetje teleurstellend.

Wij moesten wachten tot 18.26 voordat onze eerste duif zich liet constateren. Het is onze NL17-078 "Esmee" die als eerste voor de verlossende piep zorgde. Vijf minuten later gevolgde door de NL17-210 een taartduivin van vorig jaar.

In de vereniging de volgende uitslag tegen 88 duiven:

8,9,12,14,18 met totaal dus 5 van de 9 ingekorfde duiven op de uitslag. Rond de klok van 22.15 uur is er nog een jaarling duivin gekomen zodat er op dit moment nog 3 onderweg zijn.

Terug