Laatste nieuws

Jonge duiven voor eerste keer in de container

  • 6-7-2018

Na veel wikken en wegen toch besloten om de jonge duiven vanavond in te korven voor een trainingsvlucht van de afdeling vanaf Deventer, rond de 85 kilometer.

Op zich zijn we niet zo van die spek en bonen vluchten maar een keer mee in de container en toch ook wel de behoorlijk grote stappen straks naar de volgende lossingsplaats, naast de goede weersvooruitzichten, heeft ons doen besluiten om alle 98 jongen in te korven.

Nog een reden om ze wel mee te geven is het feit dat ze er behoorlijk goed op staan. Ze trainen eigenlijk al (te) goed, voelen prima aan eten goed, uitwerpselen goed kortom geen onvolkomendheid ten aanzien van conditie en gezondheid.

Naast de jonge duiven ook de 30 thuisblijvende oude duiven meegegeven. Mooi trainingsvluchtje als tussendoortje voor de komende midfondvlucht.

Het wordt morgen loeizwaar voor de Bourges gangers heb ik al meerdere keren gehooord. Ik ben toch geneigd dit enigszins te nuanceren. Het wordt pittig maar loeizwaar? Zal toch niet? Het wordt zeker niet tropisch warm morgen. Voor een belangrijk deel van het traject half bewolkt. Geen onweer verwachtingen, echo's hebben we even afgeschaft, inversie doen we niet meer aan en er kan vroeg gelost worden. Kortom alle ingrediënten voor een echte dagfond vlucht.

Stiekum hoop ik dat Theo uit Joure er morgen met het goud vandoor gaat. Begreep dat hij nog niet het genoegen van een NPO overwinning gehad heeft. Morgen een mooie gelegenheid, het zou een mooie kroon op zijn bijzonder goede presteren van de afgelopen jaren zijn. Ben benieuwd maar het is hem gegund, overigens daar zijn er natuurlijk veel meer van die het gegund is!

Morgen weten we veel meer!

Terug