Laatste nieuws

Vanavond ingekorfd voor Bourges

  • 4-7-2018

Voor de verandering een keer ingekorfd op woensdagavond. Het betreft de dagfondvlucht vanaf Bourges voor onze duiven rond de 714 kilometer te vliegen mits ze de rechte lijn aanhouden naar Donkerbroek.

Totaal 9 strijders op pad gestuurd. Hiervan 3 mannen en dus 6 vrouwen. Enkele hiervan hebben een weekje vrijaf gehad en enkele hebben afgelopen week Laon gehad. Overigens voor het overgrote deel jaarlingen ingekorfd. Deels omdat we geen oudere hebben lopen die er geschikt voor zijn of die we er niet op willen spelen en deels omdat het waarschijnlijk de jaarlingen zullen zijn die de dienst uit gaan maken op deze fondvlucht.

De twee aangewezen duiven zijn het koppel NL14-310 "Evert Jan" en de de NL16-631 "Dolce Barchetta". Het zijn niet de snelsten meer maar ze moeten zeker in staat geacht worden om deze vlucht tot een goed einde te brengen.

Kijken we naar de training van de afgelopen week dan hadden we de duivinnen wel thuis kunnen houden. Ronduit slechte trainingen. De doffers daarentegen hebben het goed gedaan de afgelopen dagen. Ben benieuwd wat het gaat worden en wie de onderlinge strijd gaat winnen de mannen of de vrouwen.

In de club door 10 leden 88 duiven ingekorfd. Valt mij zeker niet tegen!

De jonge duiven vliegen al weken aan één behoorlijk goed. Hoeft eigenlijk helemaal nog niet maar anderzijds scheelt het enorm in het africhten. Dat doen ze zelf wel namelijk.

Hoor en merk (meldingen via Duivendirect.nl) dat er toch wel erg veel jonge duiven verloren gaan. Zelfs jongen die al een keer of 10 of zelfs nog vaker afgericht zijn blijven nog achter. Het blijft een zorg en dat zal ook nog wel een paar weken duren. Op het moment dat we denken dat ze er "door" zijn dan komt de klad er toch nog in!

Vrijdag inkorven voor de traningsvlucht Deventer. Denk niet dat we onze jongen gaan spelen maar er zullen zeker een aantal oude duiven meegaan. Kunnen ze mooi in het ritme blijven vanaf een dikke 80 kilometer.

Terug