Laatste nieuws

Staalblauwe lucht, mooi op tijd er uit! Mooie vlucht!

  • 30-6-2018

Op de laatste juni dag van 2018 heeft de LC een mooie vroege lossing voor ons gerealiseerd. Geen gedoe met inversie, valse echo's en dat soort zaken. Nee gewoon los om 6.45 uur. Gelukkig maar!

Hier in Donkerbroek staat de koperen ploert inmiddels al uitbundig te schijnen getuige tevens de foto bij dit riedeltje tekst.

Het zal voor een aantal duiven niet eenvoudig worden vandaag maar de kopduiven daarentegen zullen volgens mij weinig problemen kennen vandaag. De wind is oost noord oost en op dit moment nog zwak tot matig.

Verwachte aankomst ergens tussen 12.15 uur en 12.45 uur zou ik denken. Snelheid dan tussende 1.275 mpm en 1.175 mpm.

Update 12.00 uur: snelheden zoals hierboven zullen niet worden gehaald. Zal mooi richting 13.00 uur gaan zoals het nu lijkt.

Gisteravond de site van Theo Pander gelezen, zag iets voorbij komen over 1976 en inderdaad een zomer die mij nog zeer goed heugd. Toen bijna 15 jaar oud en dus zoals Theo omschrijft ook nog een puber. Wat mij altijd is bij gebleven zijn twee dingen. Ten eerste dat ik bijna twee weken lang iedere nacht achter huis buiten heb geslapen omdat het in mijn zolderslaapkamer niet uit te houden was. Ten tweede een jonge duivenvlucht vanaf Deventer welke dusdanig vroeg werd gelost dat we rond de klok van 8.00 uur 's morgens reeds volop aan het klokken waren en nu komt het volgens mij was het de NL76-1078744 welke we toen als eerste draaiden. Ik zal de aantekeningen nog eens opzoeken want die heb ik zeker weten nog ergens liggen maar volgens mij hebben we toen om 10.00 uur 's morgens de klokken reeds uitgerekend. Bijzonder jaar met extreme hitte!

Mooie vlucht! Dat zonder meer, prachtige aankomsten en veel doel om binnen te geraken. Kortom genieten vandaag met extreem mooi duivenweer.

Vanuit de westhoek komt "Adonis" aangesneld om in één keer op de antenne te duiken en geklokt te worden om 13.01 uur hetgeen een snelheid van 1.109 mpm betekent.

Vervolgens enkele minuten wachten op de volgende duiven welke redelijk vallen maar zeker niet als bij een vitesse vluchtje.

In de vereniging gaat de overwinning naar J. & S. Timmermans op de voet gevolgd door Meindert de Jong. Voor ons lijkt dit weekend het brons weggelegd.

Het zou wel beter mogen schiet er dan door je hoofd om gelijk ook weer realistisch te zijn en dan is het eigenlijk niet verkeerd wat de duiven vandaag hebben laten zien. Soms heb je ze niet beter en bij ons is dat zo momenteel zo realistisch moeten we zijn en ZIJN we ook!

Klokjes zijn weer uitgerekend en de uitkomst in de vereniging is als volgt: 3,10,12,13,21,23,27,30 enzovoort met totaal 14 van de 40 op de uitslag tegen 204 medestrijders.

Terug