Laatste nieuws

Op reis naar Laon

  • 28-6-2018

Vrijdag 28 juni 1985 Henk en Trijntje geven elkaar het jawoord in het gemeentehuis te Oosterwolde. Dat was toen maar dit is nu!

Vanavond ingekorfd voor de midfondvlucht vanaf het Franse Laon, afstand 418 kilometer naar de thuishaven in Donkerbroek.

We hebben 40 strijders bij elkaar gevonden welke dit klusje mogen proberen te klaren,16 dames en 24 heren. De beide aangewezen duiven zijn dezelfde dan de afgelopen weken te weten de NL15-691 Breitling en de NL16-680 Split Second, van beide geslachten één dus.

Ben benieuwd waar ze gelost zullen worden. Het IWB heeft geadviseerd om de oude duiven tot maximaal 350 kilometer van het hart van de afdeling te lossen. Geen idee waar we dan uitkomen maar we horen het wel. Achteraf allemaal een beetje jammer denk ik dan, één dag eerder communiceren en we hadden met hetzelfde gemak op de vrijdag kunnen inkorven. Het is niet anders.

Hieronder het advies van het IWB van hedenmorgen, vandaag ontvangen van een bevriende duivenmelker.

 

begin bericht IWB:


Goedemorgen,


Zaterdag en zondag worden in Frankrijk, België en het zuidoosten van Nederland temperaturen voorspeld van 30 graden.
25  graden wordt rond 12 uur verwacht. ’s Nachts temperatan 15 16 graden
Verder in Brabant, afdeling8 en afdeling 9 28 graden.
In de afdelingen 6, 10 en 11 24 graden.
Daarbij zal de ONO wind op zaterdag aan de grond eerst 2 en later 3 zijn, op vlieghoogte 3 en 4.
Op zondag wat meer wind en oostelijk.
Verder stikte het vanmorgen tot 10 uur van de valse echo’s en dan kunnen tot die tijd geen jonge duiven gelost worden en zullen we er met de oude duiven ook rekening mee moeten houden.
Behalve voor lossingen met jonge duiven noord van de de rivieren adviseert het IWB voor zaterdag en zondag de jonge duivenvluchten af te gelasten en met de oude duiven de afstanden te beperken tot 350km in het hart van de afdeling.
Verder zal er met jonge duiven gewacht moeten worden tot de valse echo’ weg zijn van de route en de inversies zijn opgelost zeker wanneer die op twee hoogtes liggen.
Namens het IWB

einde bericht IWB

Kortom het ziet er behoorlijk spannend uit met al die echo's..........

Terug