Laatste nieuws

Sittard 6.50 uur en Sens 7.00 uur gelost! Dat mocht wel beter!

  • 23-6-2018

Geweldig wat een mooie start van de dag. Echt twee mooie vroege lossingen, wat wil je nog meer wensen. Lijkt wel een beetje "ouderwets" maar van mij mag het altijd zo gaan.

In Sittard zijn de duiven om 6.50 uur gelost en in Sens om 7.00 uur. Er wordt aangegeven noordelijke wind en naar het noorden toe noord west. De informatie die ik heb is dat het overal noord westen wind betreft, in het begin (Limburg en omstreken) zeer matig en verderop in kracht toenemend. Maar goed maakt niet uit, mooi vroeg de lucht in en als we kijken naar het weer bij de thuishaven dan is er helemaal niets mis mee behalve dan dat de jas er bij aan moet.

Verwachte snelheden Sittard zullen ergens tussen de 1.200 en 1.250 meter per minuut liggen zou ik denken. Klokken dus tussen 9.45 uur en 10.00 uur.

En dan Sens, die snelheid zal afnemen naarmate ze dichterbij huis gaan komen. Als dat ergens tussen de 1.150 en 1.200 meter per minuut uitkomt gaat het niet verkeerd volgens mij waarbij je nog kan afvragen of dat haalbaar is. Ik hou het voorlopig op klokken ergens tussen 15.00 uur en 15.45 uur.

Maar hoe het ook gaan mag, laat u niet verassen en geniet er van vandaag! Kunnen wel eens hele mooie loopjes worden!

Nou een mooi loopje is het niet bepaald geworden! Wat een enorme teleurstelling vanmorgen. En als de teleurstelling groot is betekent het vaak dat de verwachtingen (veel) te hoog gespannen waren wellicht.

Het begint al met het feit dat je met drie man staat te turen en de eerste niet eens ziet aankomen. Ach ja het kan verkeren, dan nog eens een dikke drie kwart minuut verspelen alvorens de verlossende piep klonk van het EC om 9.51 uur. Snelheid van de eerste duif rond de 1.218 mpm. Het was de weduwnaar NL16-665 die hiervoor zorgde.

Het verdere verloop was hier uitermate traag. Toch wel heel bijzonder, eens de trek over de westkant altijd de trek over de westkant? Zijn zulke bijzondere zaken in onze mooie sport.

Het wachten op Sens duurder langer dan gehoopt. Misschien wel niet eens langer dan verwacht maar daar is natuurlijk maar moeilijk een uitspraak over te doen. Het is onze duivin NL16-586 "Kiki" die vanuit de westkant op de antenne valt om geklokt te worden om 15.14 uur hetgeen een snelheid van rond de 1.169 mpm betekent.

Zeer blij dat ze er is, het vervolg is totaal slecht. Verwacht en zeker een beetje gehoopt op anders zo is het het beste te omschrijven denk ik.  Kwestie van even niet de kwaliteit die nodig is om goede uitslagen neer te zetten.

De winnende duif is van Meindert de Jong die daarmee een mooie vroege in de afdeling heeft. Van harte jonge! Super gedaan!

De felicitaties van vanmorgen gaan naar Auke Klooster, hij pakt het goud voor onze neus weg helaas maar uiteraard is het ook Auke van harte gegund!

De uitslagen:

Sittard tegen 198 duiven: 2,11,14,19,22,23,27,28,29 enzovoort met totaal 17 van de 40 op de uitslag.

Sens tegen 107 duiven:8,29 totaal 2 van de 10 op de uitslag.

Kortom beide vluchten ver onder de maat. Vlucht Sittard ook nog eens totaal niet verwacht en dat is toch wel een erg bittere pil. Overigens hier nog wel het vitesse kampioenschap zowel onaagewezen als aangewezen in de wacht gesleept.

De vlucht Sens moet natuurlijk ook beter ook was daar nu niet direct sprake van een hoge verwachting dus dat is nog wel te "slikken".

Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen.

Terug