Laatste nieuws

Duiven naar Sens

  • 21-6-2018

Op de wat de langste dag van het jaar zou moeten zijn totaal 10 duiven ingekorfd voor de dagfondvlucht vanuit Sens. Een afstand voor onze duiven van rond de 575 kilometer in rechte lijn naar de hokken in Donkerbroek.

Op wat de langste dag van het jaar hartje zomer zou moeten zijn lijkt het zowaar wel herfst! We werden vanavond getrakteerd op een stevige hoosbui, harde wind, ja zelfs hagelstenen en ook nog eens fris weer. Maar goed uiteraard wel ingekorfd vanavond in de hoop op betere omstandigheden komende zaterdag. Van de hitte zullen ze vast geen hinder krijgen in ieder geval.

Vijf vrouwen en vijf mannen mogen voor ons proberen de puntjes binnen te slepen. De dames en heren stonden er overigens wel goed op voor wat het allemaal waard mag zijn.

De beide aangewezen duiven zijn toch weer twee doffers geworden te weten de NL14-310 Evert Jan en de NL17-213. De ene vanwege zijn ervaring en de ander vanwege het feit dat hij super aanvoelde bij het inkorven en ons ook op de vorige fondvlucht niet in de steek gelaten heeft.

In de club maar liefst 107 duiven ingekorfd door 10 leden. Een prachtig aantal derhalve zo tegen het einde van het oude duiven seizoen.

Morgen inkorven voor de laatste vitesse vlucht Sittard!

Terug