Laatste nieuws

Tweede trainingsvlucht jonge duiven ook een feit

  • 17-6-2018

Zondagmorgen, vaderdag 2018, de jonge duiven om 7.00 uur de vrijheid gegeven voor hun dagelijkse training. En die trainingen gaan hier al een groot aantal weken bijzonder goed. De koppel zet altijd hoog af en blijft met gemak een half uur tot een uur uit zicht. Zo ook vanmorgen ruim een uur gevlogen.

Na binnengeroepen te hebben en de gelegenheid gegeven om een kleine hoeveelheid voer tot zich te laten nemen en vooral ook om te drinken na een drie kwartier alle duiven gepakt voor hun tweede trainingsvlucht of africhtingsvlucht van dit jaar.

Het weer stond ons goed aan waarbij alleen de stevige zuidwesten wind wel iets rustiger aan had mogen doen. Verder een hoge bewolking met enkele blauwe plekken waar de zon doorheen wist te prikken.

Kortom met totaal iets meer dan 100 stuks richting Boyl gereden wat een afstand is van rond de 10 kilometer naar de hokken in Donkerbroek.

Het was de bedoeling om per twee manden te lossen en zo is ook gestart. U raadt het al de eerste koppel heeft bijna een kwartier rondgecirkeld alvorens ze uit zicht verdwenen. Daarna de tweede koppel los en prompt kwam nota bene van achteren de eerste koppel weer aangestoven. Dus nu koppel één en twee bij elkaar en ook maar blijven draaien. Met het hoofd van de "baas" op "onweer" toen alle duiven maar er bij gelost en vervolgens richting huis gereden.

Bij thuiskomst geen veer te bekennen zodat er eerst rustig een kop koffie gedronken kon worden. Na ruim een uur en kwartier kwam er ééntje vanaf de noordkant richting hok. Het begin was er! Zeer kort daarop gevolg door nog een tiental jonge duiven.

Net op het moment dat ik naar binnen wilde gaan kwam vanuit het noordwesten de grote koppel om vervolgens rap naar binnen te gaan en de drinkpot leeg te drinken..... Na telling bleken er nog een stuk of tien niet te zijn.

Lang verhaal kort tussen 15.00 uur en 17.00 uur zijn de laatste twee jongen ook gearriveerd en kan het klepje dicht.

Uiteindelijk een vluchtje die anders is verlopen dat verwacht. Gaande weg de morgen nog wel gedacht dat er wellicht toch iets in het weer heeft gezeten. Dit met name ingegeven dat de duiven van Sint Vincent aanvankelijk ook maar zeer moeizaam op gang kwamen.

Morgen rustdag voor de jongen, ook geen training!

Terug