Laatste nieuws

Mooie vroege lossing in Morlincourt, snelle vlucht

  • 16-6-2018

Ook al is het weer hier in Donkerbroek nog niet bepaald om vrolijk van te worden de duiven in Morlincourt worden gelost om 8.00 uur. Dat is mooi op tijd en altijd beter dan maar uren te moeten wachten of zelfs een uitstel naar de zondag.

De foto bij dit stukje tekst is actueel van vanmorgen 7.20 uur en laat zien dat er heel voorzichtig een "wit" stipje achter de wolken zit. Het zou de zon kunnen en moeten zijn volgens mij.

De wind is matig en komt hoofdzakelijk uit zuid westelijke richting. Wanneer kunnen we de duiven verwachten? Ik vind het deze keer wel heel lastig om dat in te schatten. De snelheden zullen vast hoog liggen maar hoe hoog?

Ik houd het maar een beetje in het midden vandaag. Klokken tussen 12.30 uur en 13.00 uur lijkt mij een redelijk "veilïge" prognose. Ben benieuwd!

Ik lijk er nu al volledig naast te zitten met de prognose. Snelheden van rond de 110 tot 120 kilometer per uur zijn te verwachten zegt men. Klokken voor 12.00 uur dus!

Beste mensen, geniet er van vandaag het is een redelijk unieke lossing samen met afdeling 10. Dus zolang u nog duiven heeft profiteer er dan ook met volle overgave van!

Blijkt achteraf dat ik er toch niet zo ver naast zat. Vanuit het noorden (!) komt onze jaarling doffer aangesneld om na enkele rondjes geklokt te worden om 12.32 uur. Het is de NL14-024 kleinzoon Jacob van Henk Scheffel welke zorgt voor de eerste verlossende piep.

Het vervolg is netjes maar niet dat ze elkaar opvolgen in zeer hoog tempo. In twaalf minuten een negental duiven in de klok.

Zoals het nu lijkt de tweede gemelde in de vereniging en met een drietal duiven bij de eerste tien zijn we zeker niet ontevreden.

Tegen 230 duiven in de vereniging is het de volgende uitslag geworden: 2,4,8,12,16,25,26,27 enz. met totaal 10 van de 30 op de uitslag. Dit laatste is voor ons doen zeker onder de maat. Over de kop van de uitslag zijn we zeker tevreden.

Op naar de volgende, Troyes en Heusden-Zolder staan te wachten.

O ja, niet onbelangrijk alle duiven zijn weer op appèl.

Terug