Laatste nieuws

Jonge duiven voor eerste keer op pad gestuurd

  • 15-6-2018

Vanmiddag alle jonge duiven gepakt en voor het eerste met de meute op pad gegaan. De eerste keer is voor ons altijd Makkinga oftewel een kleine 4 kilometer door de lucht.

Eigenlijk een lachertje wetende dat de ze al weken iedere morgen tussen het half uur tot drie kwartier of zelfs een uur wegtrekken. Wat wellicht niet verkeerd is dat ze leren om uit die manden te gaan. Vandaag ook weer staan ze mooi om hun heen te kijken bij het openstaande klepje. Als ik ze de mand niet uit gejaagd zou hebben dan had ik nu nog in Makkinga gestaan denk ik.

Maar goed de manden één voor één om de vijf minuten gelost. Ook weer zo iets. De duiven van de ene mand zijn binnen 20 seconden volledig uit zicht. De duiven van de andere mand blijven 10 minuten boven de aanhangwagen rondjes draaien. De duiven van nog weer een andere mand knallen gelijk richting Oldeberkoop tot zover ik ze na kan kijken en de duiven van weer een andere mand gaan gelijk richting wandelbos en dus richting Donkerbroek. Heel bijzonder allemaal om eens te volgen.

Bij thuiskomst overigens op 8 duiven na alles weer aanwezig. De laatste mand met 8 duiven heeft er een half uur over gedaan. En.....ook al weer bijzonder dit betrof de mand die in één keer richting Donkerbroek knalde tot zover ik ze kon nazien. Wie het weet mag het zeggen.

Terug