Laatste nieuws

Onderweg naar Morlincourt

  • 14-6-2018

Donderdag avond door Dolf 30 strijders ingekorfd voor de midfondvlucht vanaf Morlincourt. Afstand voor onze duiven in rechte lijn naar Donkerbroek ruim 444 kilometer.

Uiteraard enkele duiven thuisgelaten voor de dagfondvlucht van komende week en tevens enkele duiven thuisgelaten die helaas niet goed genoeg zijn om en hun prijzen niet blijken te kunnen verdienen.

De beide aangewezen duiven zijn NL15-691 "Breitling" en de NL16-680 "Split Second". Beide duiven hebben tot nog toe meer dan goed gepresteerd en we hopen dat ze ons ook zaterdag niet in de steek zullen laten. "Split Second" kan echter tegen ei leggen aan zitten en dat is altijd even afwachten natuurlijk. Haar motivatie blijkt ze te putten uit het aanparen met een vriendinnetje en dit doet ze al vanaf de eerste weken. Resultaat een vijftal top 10 noteringen in de club.

In de vereniging door 12 leden totaal 230 duiven ingekorfd. De weersvooruitzichten lijken redelijk te zijn waarbij het overigens wel zo is dat er sprake is van een zuidwesten wind. Voor de duiven misschien wel fijn maar had het graag anders gezien.

Het zal dit keer een lossing worden met afdeling 10. Tja de één is er lyrisch over en de ander moet er niks van hebben. Ik laat mij er maar niet over uit maar vind het verder prima zo, afdeling 10 heeft toch al bijna geen duiven meer in concours tegenwoordig dus de invloed daarvan zal ook zeer beperkt zijn lijkt mij.

Terug