Laatste nieuws

Tweede wedstrijddag nu Chalons en Champagne, draak van een vlucht!

  • 10-6-2018

Twee vluchten in één weekend op twee verschillende dagen. Het heeft ook wel weer wat. Het is en blijft altijd jammer dat er een groep leden niet wenst te klokken op de zondag maar dat is van alle tijden. Het welzijn van de duiven gaat voorop zullen we maar zeggen en dan kom je zo nu en dan op een dag later uit.

Voor vandaag de vlucht Chalons en Champagne, afstand 471 kilometer voor onze duiven, op het programma. Enkele jaren geleden ook gevlogen en toen met een zeer goed gevoel afgesloten. Hoe anders kan het vandaag gaan, we weten het nog niet we gaan het hopelijk beleven.

De lossing heeft om 10.45 uur plaatsgevonden. Aan de late kant maar het heeft niet eerder gekund natuurlijk. Als we kijken naar de verlopen van gisteren op de dagfondvluchten dan waren dat pittige vluchten. Op zich niets mis mee maar voor velen net een brug te ver met alle gevolgen van dien voor de nog komende wedstrijden.

De foto bij dit artikel is "gestolen" van de website van onze afdeling, het geeft het weerbeeld op de lossingsplaats rond 9.00 uur vanmorgen aan.

Verwachte aankomsttijden met een noord tot noordoost en zelfs noordwesten wind. Zal wel snelheid worden van rond de 1.150 mpm voor de kopduiven. Klokken tussen 17.15 uur en 17.45 uur zou ik denken.

En natuurlijk we gaan voor de overwinning maar het belangrijkste is en blijft nog altijd genieten van onze duiven en dus vooral ook van de aankomsten. Er kan er toch maar één winnen per slot van rekening!

De overwinning was al even uit zicht maar we waren niet minder blij toen na geklokt te zijn bleek dat onze Dolce Barchetto NL16-631 hoog boven de hoogspanning vanuit de goede hoek kwam aangevlogen. Veel doel om binnen te geraken en uiteindelijk geklokt om 18.31 uur hetgeen een snelheid van rond de 1.009 mpm betekent.

In de club de vierde gemelde duif en daar zijn we toch zeker blij mee. Kan namelijk zoveel anders lopen op vluchten als deze van vandaag.

Het vervolg is uitermate pover maar nu om 21.00 uur toch 8 van de 10 terug en daar hebben we niks over te klagen. Ach ja fond is en blijft mooi nou! Op naar de volgende!

Uitslag tegen 79 duiven: 4,15,16,18,21,24 met dus 6 op de uitslag van de 10 ingekorfde duiven.

Terug