Laatste nieuws

Na regen komt zonneschijn! Sittard los om 10.15, Sens uitgesteld! Mooie vlucht

  • 9-6-2018

Prachtig weer als je van regen houdt! Voor ons duivenmelkers toch altijd wel een spelbreker. Laten we hopen dat het weer snel opknapt want anders kan er in Frankrijk al niet eens meer gelost worden. Wel zag ik dat de Belgen in Frankrijk al aan het lossen waren, zou dan moeten betekenen dat het verderop in ons eigen Nederland niet goed zit. Of is dat te simpel geredeneerd?

We wachten nog maar even rustig af, Sittard kan natuurlijk vanmiddag ook nog wel.

En we zijn er inmiddels uit, in Sittard is gelost om 10.15 uur bij een noorden wind. Volgens de verhalen was het vertrek goed. Kan een mooi vluchtje worden lijkt mij.

Sens is inmiddels uitgesteld tot morgen. Blijft altijd jammer maar als het niet kan dan is het de enige optie. Je zult maar een P.....2.0 krijgen, durf het woord zelf ook al niet meer uit te spreken bijna.

Verwachte aankomsttijd tussen 13.05 uur en 13.20 uur.

Een paar minuten later dan aanvankelijk verwacht kwam vanuit het noorden onze jaarling doffer NL17-067 (3e NPO Quievrain uit 2e NPO Tongeren) aangevlogen. Helaas enigszins opgeschrikt waardoor hij afgeleid werd om gelijk op de antenne te vallen. Uiteindelijk geklokt om 13.21 uur hetgeen een snelheid van 1.194,5 mpm betekent.

Het vervolg is voor wat betreft de eerste tien duiven prima. Daarna loopt het gestaag door.

De overwinning gaat naar J. & S. Timmermans welke we uiteraard van harte feliciteren met deze kopduif. Voor ons zullen er vrijwel zeker 7 stuks bij de eerste 10 in de club eindigen.

En als de grote afdeling dan niet in het verschiet ligt en uiteindelijk ook blijkt dat je in het rayon door de, naar later blijkt, hoofdzakelijk noord oosten wind geen haalbare kaart is dan kan je maar één ding en dat is kijken naar de vereniging. Het is het mooie van onze hobby, zijn niet veel sporten die dat zo voor elkaar hebben volgens mij.

In de club tegen 244 duiven de volgende uitslag: 2,5,6,7,8,9,10,11,13,14 enzovoort met totaal 18 van de 40 op de uitslag 1 op 3 gerekend.

Kortom een mooie loop, waarbij de resultaten tot tevredenheid stemmen en alle duiven weer keurig op appèl zijn.

Morgen Chalons en Champagne voor onze duiven een afstand van ruim 462 kilometer.

Terug