Laatste nieuws

Dagje later, gelost om 9.45 uur! Prachtige vlucht

  • 3-6-2018

We zijn een dagje later en het weer hier in onze omgeving is onverandert waardeloos. Broeierig weer zelfs op dit moment. Maar gelukkig lijkt het ten zuiden van ons een aanmerkelijk stuk beter.

De lossing heeft plaatsgevonden om 9.45 uur bij prachtig weer zo luidt de berichtgeving. Wordt denk ik een mooi loopje vandaag.

Klokken ergens tussen 13.20 uur en 13.40 uur moet toch lukken zou je denken.

Nog wel net binnen de aangegeven marge van de voorspelde aankomsttijden maar voor ons gevoel, ingegeven mede op basis van de eerste meldingen in Steenwijk, toch weer net een paar minuten te laat melden zich hoog aan de hemel twee duiven. Helaas geenszins van plan om snel te dalen en om eerlijk te zijn zeer vele rondjes gedraaid te hebben alvorens op de plank te vallen.

Blijkt er inderdaad, wat we al dachten, één vreemde duif bij te zitten. Uiteindelijk geklokt om 13.39 uur hetgeen een snelheid van 1.447,6 mpm is. Het is onze NL16-1040530 uit zoon Broer Bolt x kleindochter Euroboy van Comb. Kroesen welke de eerste verlossende piep van het EC liet klinken.

Het verdere verloop is zeker niet slecht ook al hadden ze in het directe begin iets dichter op elkaar mogen zitten. De overwinning gaat naar Meindert de Jong. Van harte Meindert het was een beetje verwacht en des te knapper is het als het dan uitkomt, klasse met tevens een top tien notering in de afdeling!

In de club starten we op plekje drie en in de afdeling lijkt het een top 30 notering te worden. Al met al zeker tevreden voor vandaag.

Wat opviel, een aantal duiven met erge dorst. Enkele duiven die "verkramp" op de plank vielen en voor het overige goed verzorgd. Hulde aan de LC voor de genomen besluiten.

Tegen 299 duiven in de vereniging is het de volgende uitslag geworden: 3,8,18,21,26,27,28 enzovoort met 22 van de 40 duiven op de uitslag 1 op 3 gerekend.

Wat ons betreft een mooie vlucht met een mooi verloop waar we verder mee kunnen.

Terug