Laatste nieuws

Met beleid en gevoel, er kan zoveel fout gaan!

  • 31-5-2018

We hebben de laatste dag van de mei maand al weer bijna achter ons. De tijd vliegt zeggen we dan altijd. Ach ja onze duiven vliegen ook! En hoe! Het is toch bijna niet te bevatten dat wanneer de mussen bijna dood van het dak vallen, de baasjes niets liever doen dan de verkoeling opzoeken de duiven gewoon trainen of is er niets aan de hand. Ik vind het bijzonder, ik vind het ook een beetje dom maar dat kan ik hun niet aan het verstand krijgen en vasthouden doen we ze niet!

Het wordt de komende weken weer met het nodige beleid spelen. Meerdere dubbelvluchten, de dagfondvluchten in combinatie met een vitesse dan wel midfondvlucht. Meerdere keren op de donderdag inkorven enzovoort.

Blijf altijd weer verbaasd dat sommige liefhebbers bijna de hele ploeg op de dagfond spelen. Dan heb je pas ballen heb ik ook wel eens horen zeggen. Ach ja ik heb dan altijd een klein binnenpretje en denk gelijk hoe dom kan je zijn! Ook al heb je je hele hart verpand aan het fondspel en ook al heb je er het hele jaar van gedroomd en ook al heb je een geweldige ploeg duiven in forme. Beste mensen het is een enorm risico dat er gelopen kan worden en dat moet je niet willen! Het gaat gewoon 9 van de 10 keer goed, maar o wee die ene keer.........

En natuurlijk schuilt er in mij (in ons) meer vitesse en midfond dan dagfond. Maar vergeet één ding niet we zijn vaker dagfond kampioen geweest dan vitesse kampioen. En ook de "idiote" teletekstnoteringen hebben we keurig op onze naam staan. Allemaal erg mooi hoor, en zeker zijn we er apetrots op. Maar het is en blijft gewoon onderdeel van het spel en niet meer en niet minder.

Ach ja we moeten natuurlijk wel eerlijk zijn, rampvluchten zijn van alle tijden. Stuurde vorige week nog een foto van de uitslag van 29 mei 1988 Troyes via de groeps app naar de collega leden van mijn vereniging. Dat was ook zo'n gedrocht. Nog een tikkie beroerder voor mijn gevoel dan Pontoise zelfs. Vergeten doe je ze nooit. En het blijft altijd zuur. Maar ik kan maar één ding zeggen leer er van en speel dus met meer beleid! Ach ja ieder zijn idee, maar mij brengen ze niet op een andere gedachte. Nooit alle eitjes in één mandje leggen is misschien wel de allerbeste uitspraak die ik AS ooit heb horen doen.

Dan de jonge duiven, ze gaan lekker en kunnen afgericht worden. We zullen er nog wel een aantal dagen misschien wel een paar weken mee wachten maar ze lijken er zeker klaar voor te zijn. Trekken goed en langdurig weg, staan er mooi op, voelen prima aan, prima poepjes. Kortom nu volhouden.

Komend weekend Quievrain, 339 kilometer, kan wel een mooi loopje worden. Maar dat mooie loopje kan met deze weersomstandigheden ook wel een vervelend loopje worden. Laten we hopen op normale omstandigheden in ieder geval. De wind lijkt west te worden, kan het mij bijna niet voorstellen, maar het geeft meestal enige hoop op een vlucht die in ieder geval niet tegen zal vallen.

Terug