Laatste nieuws

Jeroen Dedden Darp 1e NPO Troyes met nazaat Grijze 778

  • 27-5-2018

Het was me gisteren het duivendagje wel! Uiteraard bij ons zelf de nodige spanning over de afloop van de beide vluchten maar vooral ook de warme omstandigheden, felle zon, behoorlijke wind (uit het oosten nog wel) maakten toch dat het allemaal een klein beetje beladen was. Wel van binnen trouwens want samen hebben we het er eigenlijk helemaal niet over gehad.

Gelukkig viel er heel veel te genieten dit keer. Twee fantastische vluchten mogen beleven met twee mooie overwinningen. Vanaf Weert toch 6 duiven bij de eerste 9 in de vereniging met daarbij de hoofdvogel en vanaf Troyes een mooie 1e en 4e plek om mee te beginnen in de verenigingsuitslag.

Op de vitesse vlucht vanaf Weert was het onze Breitling NL15-691 die zijn tweede overwinning toevoegde aan zijn toch al zeer mooie erelijst. Voor hem geldt, een duif in forme. Hij straalt het uit en hij laat het zien. Donderdagmiddag nog drie keer in de handen gehad en getwijfeld of hij nu naar Troyes zou moeten of naar Weert. Voor het laatste gekozen en het vertrouwen heeft hij niet geschaad.

Maar wat dacht u van de bijzonder fijne prestatie van onze jaarling duiven NL17-078 luisterende naar de mooie naam Esmee.

Deze jonge dame kwam als een speer aanschieten en miste werkelijk geen fractie van een seconde alvorens geklokt te worden. Een bijzonder mooie 24e NPO Troyes afdeling Friesland '96 tegen 5.939 duiven heeft ze nu op haar palmaras staan. We zijn er uiteraard bijzonder blij mee vooral gelet op de voor ons wel bijzonder ongunstige oosten wind.

Wat ook toch altijd fijn is, alle duiven die we naar Troyes hadden gestuurd zijn weer op appèl. Het voorlaatste duivinnetje kwam zelfs zaterdagavond in het donker nog aanscheren. En vanmorgen tegen het einde van de morgen was daar ook de laatste weer present. Vanaf Weert nog één "herstarter" onderweg overigens.

Als blijk van waardering mochten de heren en dames een nachtje bij elkaar doorbrengen. En als je dan op de zondagmorgen ziet hoe mooi ze bij elkaar in de bak liggen dan geeft dat een goed gevoel. Na gescheiden te zijn en de duiven gevoerd te hebben maakten ze allen graag gebruik van het wekelijkse bad. Dus weer fris en schoon.

Dan kwam daar de melding van Jeroen Dedden uit Darp. Hij wist gisteren in de afdeling 10 (rayon 5 t/m 8) een 1e NPO Troyes te winnen tegen 2.485 duiven.

En een eerste in de afdeling spelen is altijd een bijzondere prestatie. Het maakt het voor ons nog een stukje mooier want de winnende duif is een kleinkind van de NL12-1045507 welke we kweekten uit de Zoon Special Blue van Pieter Veenstra x de Grijze 778 van Hans & Evert Jan Eijerkamp. Jeroen van harte proficiat! Het is wel behaald tegen toppers als Leideman en Koopman zonder al die anderen te kort te doen trouwens!

In het Spoor der Kampioenen van deze week konden we lezen dat de winnende duif van Chimay tegen 16.989 duiven afkomstig is van Ype van Kammen uit Zwaagwesteinde. We konden tevens lezen dat de winnende duif voor 25% bloed in haar aderen heeft afkomstig van onze kweekhokken. Wetende dat Ype uitermate succesvol is met nazaten van Mr. Branco kan het bijna niet anders dat het ook hier het geval is. Ype wacht meestal tot de wintermaanden om zijn prestaties door te geven dus we komen het t.z.t. nog wel te weten. Ype gefeliciteerd met de prachtige overwinning!

Nog een weekje eerder was daar de combinatie Bruning-Lourens uit Veenwouden met de melding dat hun duivin NL16-4281250 een eerste vloog in rayon het Noorden tegen 2.074 duiven vanaf het Belgische Quievrain. Zoals inmiddels bekend mag zijn is het Chicago's Gold welke bij de combinatie voor enorm grote successen heeft gezorgd. Chicago's gold is een zoon uit onze Chicago Silver x dochter Atilla.

Volgens mij nog weer een weekje eerder kwam via de whats app de melding van Jeen Geerstma eveneens uit Veenwouden dat zijn NL17-1590245 een eerste had gevlogen in rayon het Noorden vanaf Sittard tegen 2.163 duiven. Tevens in district 2 een mooie 8e plek tegen 7.916 duiven. Het betreft in dit geval een kleinkind van onze First One (uit Mr. Branco).

Tot slot, altijd mooi om te zien en te lezen, gisteren wist John Rockx uit Zegge de 1e NPO te winnen vanaf Issoudun in afdeling Brabant 2000. Het aardige is dat wij enkele weken geleden enkele jonge duiven gekocht hebben bij John welke we ergens in de zomermaanden zullen gaan halen. John van harte proficiat met deze mooi overwinning!!

En uiteraard, niet te vergeten, het koningskoppel uit Steggerda de Gebroeders Homma. Beide mannen worden zeer door ons bewonderd en gewaardeerd en zij wisten gisteren het huzarenstukje uit te halen door in onze eigen afdeling en 1e NPO Troyes te winnen. Proficiat mannen!!

Terug