Laatste nieuws

Weert op het menu

  • 25-5-2018

Vanavond de duiven voor de vitesse vlucht vanaf Weert ingekorfd. Totaal 44 stuks waarvan 30 doffers en 14 duivinnen.

Weert met een noord oosten wind en 200 kilometer is toch een mooi vluchtje. Niet te lang niet te kort ben ik bijna geneigd te zeggen. Er kan morgen maar één grote spelbreker zijn en dat is wellicht de mogelijke mist/damp die er morgenochtend ontstaan kan. Laten we hopen dat het achterwege blijft zodat ze om 7.00 uur de mand uit kunnen.

De twee aangewezen duiven zijn ook nu twee doffers. NL16-552 "Adonis" en de NL15-691 "Breitling". Waarom twee doffers en geen duivinnen meer? Het antwoord is simpel, de duivinnen hebben ons vorige week zo ontzettend in de kou laten staan zodat ze eerst maar weer moeten aantonen of ze het uberhaupt nog wel kunnen.

In de club totaal 270 duiven ingekorfd door 12 leden. Nu de overnachters zo langzamerhand afhaken komen we weer tot de aantallen zoals we de laatste jaren gewend zijn geweest.

Morgen een mooie dag om de duiven op te wachten. Hopelijk mogen en kunnen we genieten van mooie aankomsten ook al zijn de verwachtingen over een goed resultaat aardig getemperd na vorige week toen ze wel heel erg hoog waren misschien.

Terug