Laatste nieuws

Jonge duiven geënt tegen pokken

  • 21-5-2018

Zondagmorgen de jonge duiven geënt tegen pokken. Oftewel het jaarlijkse pokke werkje! We doen dit ieder jaar zo rond deze datum en wel op de "traditionele" wijze met het kwastje dus. Ik weet mij nog en tijd te herinneren dat één keer in een duivenleven enten voldoende was. Hoe anders blijkt het nu te zijn. Jaarlingen en zelfs tweejarige duiven die als jong ook geënt zijn blijken zonder tweede enting gewoon toch weer pokken te kunnen krijgen. Ik vind het vreemd!

Tevens alle duiven voorzien van een luisdruppel zodat ze hopelijk verschoond blijven van dat gespuis. Overigens kon ik ook geen luis ontdekken bij de jongen.

Het jonge volkje staat er momenteel wel goed op trouwens, het trainen en wegtrekken begint nu ook volop te komen dus het zal wel niet meer zo lang duren eer we de eerste verliezen zullen gaan krijgen. Ook de hoogspanningsdraden zullen zijn tol gaan eisen. Altijd jammer maar het hoort er bij.

Gisteren een voor ons bijzonder vreemd verlopen vlucht. Alle focus op de duivinnen en als puntje bij paaltje komt zijn ze er totaal niet. Voor ons blijft het onverklaarbaar maar we moeten het er mee doen. Overigens hier nog één onderweg en jawel het is een duivin.

Komende zaterdag de eerste dagfondvlucht. Kan een mooie vlucht worden met een fijne kopwind. Wat mij betreft geen probleem ook al zijn er velen die het graag andersom zien als ik de geluiden zo mag horen.

Terug