Laatste nieuws

Dagje later, hulde aan LC! Duiven gelost om 10.25 uur, draak van een vlucht

  • 20-5-2018

Het is een dagje later geworden dan gepland! Helaas gooide het weer roet in het eten en zag de LC (lossingscommissie) zich genoodzaakt om de vlucht een dag uit te stellen. Beste lossingscommissie, hulde voor dit besluit. Op tijd genomen en voorzien van een heldere argumentatie dat noem ik BALLEN tonen. Soms zijn we het echt niet eens met de LC maar gisteren voor de volle 100%.

En laat die mensen die menen dat ze gelost hadden moeten worden en met "ballen" en "watjes" beginnen te smijten alstublieft met kleurkanaries beginnen. Ze kunnen gemist worden als kiespijn namelijk. We leven niet meer in het tijdperk waarin we zo maar iets konden doen. Nogmaals goed besluit en al helemaal gekeken naar de resultaten van de afdeling 10 waar helaas wel gelost werd.

Op naar nieuwe dag en nieuwe kansen. Want we moeten natuurlijk wel eerlijk zijn, we hebben ze nog niet in het hok zitten en voordat het zo ver is dient er nog wel wat te gebeuren. Vanmorgen rond 7.00 uur zijn we begonnen om alle jonge duiven te behandelen tegen pokken. Een pokkenwerkje dus! Maar rond 7.00 uur was het redelijk goed weer, een dik half uur later trok het helemaal dicht!

Inmiddels zijn de zichten dusdanig verbeterd, ook in België, dat er gelost gaat worden om 10.25 uur bij een kalme oost noord oosten wind kracht 2 tot mogelijk 3.

Wanneer mogen we de duiven verwachten is dan altijd weer de vraag. Voglens mij moeten we klokken ergens tussen 15.05 uur en 15.20 uur. Snelheden liggen dan slagje boven de 1.200 meter per minuut.

Update 14.00 uur: Als de wind overal zo waait zoals hij dat nu doet hier in Donkerbroek dan zullen de snelheden aanmerkelijk hoger uitkomen. Momenteel een matige zuid tot zuid oosten wind namelijk en dat is wel heel wat anders dan noord tot noordoost. We gaan maar vanaf 14.45 uur op "scherp" zitten!

Geniet van de aankomsten, het kan vandaag in de korte broek!

Als de verwachtingen hoog gespannen zijn dan kan je hard vallen en dat doet meestal pijn. Zo voelde het vandaag, misschien een beetje overtrokken, maar in grote lijnen komt het er wel op neer. Met name van onze dames hadden we het nodige verwacht en wie kwamen er voorop? U raadt het al de heren en niet één maar meerdere alvorens we de eerste duivin konden verwelkomen. Heel bizar eigenlijk.

De eerste kwam overigens goed aan, zeer hoog en door de hoogte nog één draai om de grote boom in de tuin om vervolgens rechtstreeks op de plank te vallen en geklokt te worden om 15.11 uur hetgeen een snelheid van 1.241,1 mpm betekent. Verantwoordelijk voor de eerste piep van ons EC was de NL15-691 "Breitling".

En daar zat misschien gelijk al de eerste teleurstelling. Onze ervaring is veelal dat wanneer je op een vlucht onder deze vrij normale omstandigheden een drie jarige doffer voorop krijgt dan kan dat een normale kopduif zijn maar zeker geen eerste. Het kwam ook zo uit.

In de vereniging starten we tegen 494 duiven met: 5,10,12,25,45,46,47 enzovoort met totaal 26 van de 50 op de uitslag (wel 1 op 3 gerekend). Kortom voor ons een matige uitslag ondanks de twee top 10 noteringen.

Tevens nog vier vacatures te betreuren. Vanmorgen nog met duivencollega Marcel van Zanden over gecommuniceerd en toen heb ik nog gezegd ik teken er voor als er niet meer dan vijf achterblijven. Achteraf voelt het toch niet goed.

Kortom er kan weer gepoetst worden!

Terug