Laatste nieuws

Onderweg naar Chimay

  • 18-5-2018

Onder een koude hemel vanavond met 50 duiven naar het clublokaal in Oosterwolde gereden. 29 mannetjes en 21 vrouwtjes gaan morgen de strijd met de weerselementen aan om zo snel mogelijk weer richting huis te vliegen. Laten we overigens hopen dat het geen al te grote strijd gaat worden. Gisteren en vandaag natuurlijk veel te koud maar dat is niet erg, hebben ze geen last van die emotie.....toch?? Wat vrijwel zeker is de noorden wind oftewel er moet gewerkt worden morgen.

De beide aangewezen duiven toch maar weer de dames van de voorafgaande weken te weten de NL16-549 en de NL16-680 "Split Second". De duivinnen stonden er trouwens ook bijzonder fijn op bij het inkorven.

Heb nog een afspraakje gemaakt met één van de duivinnen. Zoiets van een eerste in de afdeling en je bent voor de rest van je leven mijn meisje en hoeft volgende week niet naar Frankrijk. Weet eigenlijk niet of ze het wel goed begrepen heeft maar dat zien we morgen wel.

In de vereniging is het aantal duiven nu toch behoorlijk gedaald. Door vijftien leden zijn er 494 duiven ingekorfd.

Overigens alle duiven naar tevredenheid ingekorfd vanavond. Zegt allemaal geen biet zo weten we inmiddels maar het slaapt wel lekker vannacht in ieder geval!

Morgen maar weer vlug terug!

Terug