Laatste nieuws

Rustig

  • 17-5-2018

We gaan rustig richting al weer een nieuw weekend en dus tevens de volgende vlucht. Het is de bedoeling dat de duiven naar Chimay gaan, voor onze duiven een afstand van 356 kilometer oftewel een mooie afstand voor een midfondvlucht. Tevens nog mooi op vrijdagavond inkorven, hoe we het ook wenden of keren het heeft onze voorkeur. Innkorven op vrijdagavond en vliegen op de zaterdag. Geldt ook voor de dagfond maar dan natuurlijk inkorven op de donderdag en vliegen op de zaterdag. Las onlangs nog dat één van de dagfondvluchten zelfs op woensdag ingekorfd gaan worden. Tja je kunt er van alles van vinden maar had het liever anders gezien. Er is gekozen voor de duiven was de uitkomst van het verhaal. Het werd gevierd als een soort overwinning zelfs en dat soort zaken begrijp ik niet zo goed. Maar we gaan het er mee doen!

Het is vandaag erg koud, zeker in de avond kon de dikke jas er bij aan. Toch bizar die grote temperatuurschommelingen zo in de tweede helft van mei. Voor zaterdag hebben ze in ieder geval aangenaam weer in petto. De noord tot noordwesten wind zal er voor zorgen dat ze even een paar uren aan de bak moeten. De jaarlingen zullen zich zo langzamerhand steeds meer laten zien, althans dat is onze ervaring. Er zijn ook hokken die ze van vlucht één af aan direct rats aan de kop hebben. Is hier meestal niet zo, is ook niet zo'n ramp als je dan maar weet dat ze in de loop van het seizoen de draad gaan oppakken. En dat zullen ze vast en zeker wel gaan doen is onze verwachting.

Zo zijn er ook nog enkele duiven die nu nog maar magertjes scoren qua prijspercentage. Een paar zullen het zeker niet kunnen en gaan straks niet meer ingekorfd worden maar de meesten hiervan zullen het gaan oppakken waarbij we de overtuiging ook nog eens hebben dat ze eersten zullen gaan vliegen. Een kwestie van je duiven kennen en de rust bewaren.

De jonge duiven beginnen zo langzamerhand te vliegen. Gaat mooi de goede kant uit. Gelukkig hebben we nog wel even de tijd. De laatste jongen zijn rond 1 mei gespeenten mogen proberen straks aan te haken.

Trouwens, een evenaring van vorig jaar Chimay 10 juni en we zijn al meer dan tevreden!

Terug