Laatste nieuws

Prachtige start van de dag, lossing om 7.45 uur. Stralend goud met bagger besmeurd!

  • 12-5-2018

Wat is het zo rond de klok van 7.00 uur al prachtig weer. Mooi rustig zomer weer zo laat het zich denk ik het beste omschrijven. De zon prikt er al stevig door, het is verder helder en er waait een kalm windje uit het oosten zoals ik het nu kan bekijken.

En als je dan om bijna 7.25 uur het berichtje van SMS duif krijgt dat de duiven gelost wordenom 7.45 uur dan kan de start van de dag al niet meer stuk.

Maar wanneer kunnen we ze verwachten? Ik zal eerlijk zijn ik heb werkelijk geen idee. Klokken tussen 11.45 uur en 12.45 uur zit ik er niet ver naast!

Hoog maar waar vandaan konden we zo snel niet zien komt uit de lucht vallen onze topduivin NL16-586 "Kiki" (uit zoon Euroboy Comb Kroesen x dochter Blue Star Comb. Heesen) om geklokt te worden om 11.52 uur, snelheid 1.368,6 mpm. Dat was een dikke meevaller en ook nog eens één van onze topduivinnen welke vorig jaar nog een eerste vanaf Chateauroux wist te winnen.

Echter dan komt het, maar liefst 12 minuten wachten op nummer twee. Dat gat is natuurlijk vele malen te groot. Na nummer twee vallen ze tot de helft redelijk tot goed. Maar helaas daarna is het helemaal matig met nu om 13.35 uur nog 16 vacatures dus dat ziet er niet goed uit.

In de club is het met zeer grote voorsprong een eerste en daar zijn we zeer blij mee, voor het overige maar snel vergeten en weer opnieuw beginnen. Nog geenszins sprake van enige forme op de hokken kan de korte en snelle conclusie zijn.

De uitslag in de club tegen 580 duiven 1 op 3 gerekend: 1,10,21,22,27,30 enzovoort met totaal 30 van de 54 duiven op de uitslag.

De eerste duif is een super duif en daar zijn we meer dan content mee (toch ook in groter verband nog een top tien notering!), daarna boek heel snel dicht doen en weer door naar volgende week. Rest nog te melden dat er op dit moment nog twee duiven onderweg zijn. Twee taartjongen van vorig jaar van ieder geslacht één.

Terug