Laatste nieuws

Onderweg naar Quievrain

  • 11-5-2018

De eerste midfondvlucht staat op het menu.Betekent voor ons dat we naar Quievrain gaan hetgeen een afstand is van rond de 339 kilometer in rechte lijn naar het thuisfront.

Dezelfde 54 duiven van vorige week zijn weer in de mand gestoken. Stonden er mooi op voor wat het allemaal waard is natuurlijk. 22 meisjes en 32 jongetjes mogen het voor ons gaan proberen om zo snel mogelijk terug naar huis te vliegen. Onderweg in de auto spraken we nog de woorden uit wat zou het toch een prestatie van de buitencategorie zijn als we met een zuid oosten wind een plekje in de top tien van de afdeling weten te veroveren. Ach ja je moet toch wat hebben om van te dromen. De realiteit zal vele malen anders zijn morgen.

Met een zuid tot zuid oosten wind vanuit Quievrain hoef je bij wijze van spreken niet eens in te korven voor een mooi resultaat in groot verband. Kijk en dan is het natuurlijk maar wat fijn dat er ook nog zoiets als een vereniging bestaat. En het is dus de vereniging waar we ons morgen op richten.

De beide aangewezen duiven zijn twee dames, gelijk als vorige week, de NL16-680 "Split Second" en de NL16-549

Laten we hopen dat het morgen mooie omstandigheden worden en dat er weer een vroege lossing in zit want dat heeft ons bijzonder goed gesmaakt vorige week zo'n vroege lossing!

Morgen vlug terug!

Terug