Laatste nieuws

Liberation day! Mooie vlucht!

  • 5-5-2018

Het ziet er al fantastisch uit met het weer! Het kan niet mooier we vieren vandaag met zijn allen dat we al 73 jaar geleden bevrijdt werden van die verschrikkelijke oorlog! Mooi weer voor mens en dier, mooi weer voor de festiviteiten maar vooral ook mooi weer voor onze duiven!

Als u tijd heeft lees dan nog eens het nieuws berichtje op deze site van 5 mei 2012 (onder nieuwsarchief rechts op de site) inmiddels al weer 6 jaar geleden. Oei oei wat een drama toen!

Maar vandaag is het zoveel anders en dat is maar een geluk ook. De lucht is blauw, bijna strak blauw zelfs. Een lossing zal vast niet zo lang op zich laten wachten lijkt mij. Alhoewel de temperatuur nog wel bijzonder laag is.

En inderdaad er wordt niet lang gewacht met lossen. En gelijk hebben ze, de omstandigheden zijn prima. De wind is matig uit het noord oosten. De lossing gaat plaatsvinden om 8.00 uur.

Klokken ergens tusen 10.55 uur en 11.05 uur zou ik denken. Weet op uw hoede!

Dit keer zal de zonnebril er bij op moeten maar geniet toch vooral van de aankomsten vandaag. Die kleine bolletjes aan de strak blauwe hemel die als donderstralen naar beneden schieten. Ik heb nu al kippenvel!

Nou dat kippenvel viel achteraf wel mee. Ondanks dat ze behoorlijk eerder arriveerden dan aanvankelijk verwacht.

Vanuit de westkant kwamen er redelijk hoog twee duiven aanzetten. Na enkele rondjes vielen ze op het dak en daarna ook direct door naar de klep. De verlossende piep klonk om 10.46 uur hetgeen een snelheid betekent van 1.341,6 mpm.

Het was de NL17-247 duivin uit Gladiola x Tammy die als eerste afdrukte direct gevolgd door de NL16-680 "Split Second" tevens aangewezen duif en vervolgens was het "Adonis" NL16-552 die het drietal compleet maakte.

Een minuutje later gevolgd door de rest waarna het mooi doorvalt.

In de club gaat de overwinning naar J. & S. Timmermans welke we hiermee uiteraard van harte feliciteren!

Wat vinden we van ons resultaat waarschijnlijk te beginnen met 4,5,6 enzovoort in de club? Moeilijk onder woorden te brengen. Gelet op hoe ze waren bij het inkorven: teleurstellend! Gelet op het feit dat we ze een geelpil hadden opgestoken: boven verwachting! Kortom we doen het er deze week mee en gezien het feit dat er nog één op appèl ontbreekt mogen we toch niet mopperen.

De uitslag in de vereniging tegen 579 duiven: 4,5,6,9,12,15,17,18 enzovoort met totaal 34 van de 54 ingekorfde duiven op de uitslag. We zijn er blij mee.

Nog vergeten te melden maar ook bij ons kon het klepje weer dicht. Oftewel alles weer thuis!

Terug