Laatste nieuws

Onderweg naar Sittard

  • 4-5-2018

Vanavond 54 atleten ingekorfd voor de vierde vitessevlucht van dit seizoen. Heusden-Zolder stond op het programma maar het gaat Sittard worden. Afstand is overigens vergelijkbaar. Totaal 32 weduwnaars en 22 weduwduivinnen mogen morgen proberen om als een speer weer richting Donkerbroek te komen.

Ze zullen het morgen niet gemakkelijk krijgen overigens. De strak blauwe lucht is nu niet bepaald een ideaal plaatje en daar komt voor ons bij dat de wind ook nog eens uit het oosten waait. Niet erg maar zeker niet gunstig voor een mooie vlotte vlucht aan onze kant van de afdeling.

Zal ongetwijfeld weer betekenen dat ik volgende week weer richting Noord Holland kan voor Duivendirect.nl om er duiven op te halen. Ik blijf het vreemd vinden dat onze duiven vanuit Sittard door Noord Holland gaan ook al is de wind wel oost natuurlijk maar dan nog. Maar het gebeurd toch echt, liefhebbers in Noord Holland zien het en de aanmeldingen van opgevangen duiven uit Friesland zijn het bewijs er van.

De twee aangewezen duiven zijn dit keer twee dames. Te weten de NL16-549 uit Zoon Wounded Wing van Comb. Heesen x Johanna (is dochter Mr. Branco) en de NL16-680 "Split Second" uti Zoon Nieuwe Olympiade x dochter Olympic Vivian. Deze week dus verandert met de aangewezen duiven. Ben benieuwd hoe het uit gaat pakken.

Ten aanzien van hoe ze er op stonden en hoe ze zich gedragen hebben deze week. Opties uitstekend! Training goed tot zeer goed, eetlust goed, uitwerpselen goed, dons goed, strak in het pak.........maar........wat zegt het!

Morgen vlug terug!

Terug