Laatste nieuws

Week al weer door de midden. Op naar Sittard

  • 2-5-2018

Morgen alvast een bezoekje brengen namens Duivendirect.nl aan Sittard. Tevens even kijken op de lossingsplaats want komende zaterdag gaan onze gevleugelde vrienden naar Sittard in plaats van Heusden-Zolder. De afstand maakt elkaar niet zo veel en volgens mij is Sittard voor onze duiven 222 kilometer.

Afgelopen zaterdag gelukkig alles weer keurig op appèl. Alle duiven hebben zaterdag een geelpil opgestoken gekregen. Zijn we niet direct blij mee maar bij controle van de duivendokter bleken alle duiven die ik bij mij had geel te hebben. Meestal is het geen geel of 1 van de 5 duiven of 10 duiven en dan zullen we zeker niet ingrijpen. Maar goed op advies van de dierenarts dus toch maar een geelpil opgestoken. Betekent natuurlijk wel dat de hele kolonie moet waarmee gevlogen wordt maar dus ook de thuisblijvende weduwduivinnen.

Moet overigens wel zeggen dat ik de indruk heb dat ze er strakker van geworden zijn. Of dat nu komt door zo'n pilletje geen idee. Door de warmte komt het in ieder geval niet! Want wat is het toch koud geweest de afgelopen dagen en ook nog eens met regelmaat behoorlijk nat ook! Wat dat betreft is het mooi voor mens en dier dat de warmte er aan blijkt te komen.

Wat we er dan meestal wel gratis bij krijgen is de oost of noordoosten wind. Het is niet anders we moeten het er mee doen en het is natuurlijk ook zo dat de collega liefhebbers die op andere plaatsen in de afdeling zitten ook aan de bak moeten kunnen komen. Oftewel de ene week hier en de andere week daar, dat zou het mooiste zijn.

Afgelopen maandag de laatste jonge duiven gespeend welke nog mee moeten op de jonge duivenvluchten. De rest gaat het taartjongen hok in. Als we ons hokbestand bekijken dan blijkt toch dat er nogal wat "voormalig" taartjongen in de vliegploeg zitten. Ze blijken het gewoon beter te doen dan de "traditionele" jongen welke we het volledige jonge duivenseizoen mee gehad hebben.

De jongen van hok Dolf doen het prima. Er staat al een grote koppel met enige regelmaat in de lucht. De jongen van hok Henk hebben aanzienlijke achterstand opgelopen door de coli perikelen van een paar weken terug. Ze zijn er nog maar mondjesmaat uit geweest maar dat wordt nu zo langzamerhand wel opgepakt. Al met al een drietal die uit zichzelf dood zijn gegaan en een zestal zelf verwijderd. Ze lijken inmiddels trouwens weer gezond maar dan zijn we wel drie weken verder!

Terug