Laatste nieuws

De wedstrijddag! Erg vroege lossing! Mooie vlucht!

  • 28-4-2018

Het zal vandaag geen strak blauwe lucht worden maar ik verwacht eigenlijk een behoorlijk vroege lossing. Om het moment dat ik dit stukje tekst aan het wereldwijde web toevertrouw is er nog geen informatie beschikbaar maar kijkend naar de weerkaarten en de verwachtingen gaan ze er denk ik voor 9.00 uur uit.

Ideaal is het zeker niet maar toch ben ik vol vertrouwen over een normaal verloop van de vlucht. We moeten nog maar even geduld doen.

Tjonge ik had zeker een vroege lossing verwacht maar om 8.00 uur heeft reeds het startsein geklonken. Er vanuit gaande dat de berichtgeving juist is althans.

De snelheden zullen vrij hoog liggen denk ik. Klokken tussen 10.05 uur en 10.20 uur moet lukken hoop ik.

Ze zullen zeker niet zo mooi zijn als vorige week maar geniet van de aankomsten!

Ze waren er eerder dan aanvankelijk verwacht en kwamen vleugel aan vleugel uit de goede hoek aangevlogen. Helaas een handvol rondjes gedraaid alvorens samen op de plank te vallen. Hierbij nog het geluk dat ze niet aansloten bij een over het hok heenscherende grote koppel duiven.

De verlossende piep van het constateersysteem klonk om precies 10.00 uur hetgeen een snelheid van 1.670,9 mpm betekent. Het vervolg van de aankomsten was regelmatig tot aan de helft van het aantal ingezette duiven. De tweede helft van de koppel heeft ongetwijfeld het noorden van onze mooie provincie bekeken!

Onze eeste twee duiven waren twee jaarling doffers en daar ben ik bijzonder blij mee! Als eerste drukte af de NL17-114 (taartjong uit zoon Broer Bolt van Comb. Kroesen x Grease) en de tweede, een paar seconden later, was de NL17-024 uit zoon Jacob van Henk Scheffel x ons eigen oude soort. Zoals gezegd bijzonder content met deze twee kopduiven (ook in de afdeling zullen ze bij de eerste 20 eindigen is de verwachting).

Waar we niet minder blij mee zijn is dat de overwinning gaat naar de oprichter van onze vereniging namelijk Jampie de Jong en uiteraard zijn compagnon Gré Hoekstra. Mensen van de zeer kleine korf en dan toch de overwinning opeisen. Super gedaan en uiteraard onze felicitaties!

Het is een keurig resultaat geworden waar we zeker tevreden mee zijn. Tegen 622 medestrijders werd het: 3,4,10,15,22,23,24,25,26,28,29 enzovoort met totaal 28 van de 54 op de uitslag 1 op 3 gerekend.

Tevens kon vanavond het klepje dicht hetgeen dus betekent dat alles thuis is. Op naar de volgende!

Terug